woensdag 7 augustus 2019

Lux Dress

Dat ik eigenlijk geen nieuwe stofjes meer zou kopen, dacht ik zo ergens in maart. En toen kwam er een foto voorbij, van een heel mooi bloesje in een prachtige, diagonaal gestreepte viscose. Mijn voornemen om geen nieuwe stofjes meer te kopen werd #ahum #kuch terstond aan de kant gezet, en ik bestelde snelsnel, want zie dat dat uitverkocht zou raken - een beetje paniekvoetbal nu en dan is me niet vreemd.


Met het patroon dat ik hier gebruikte, ging dat eigenlijk net zo. Ik kocht de Lux Dress voor dames al snel toen het uitkwam, maar het duurde zoals gewoonlijk wel even eer ik het ook daadwerkelijk gebruikte. De combinatie stof en patroon vormde zich in mijn hoofd, en zo geschiedde.



Veel meer moet ik daar niet over kwijt, eigenlijk. Lux is een fijn patroon, en de handleiding is absoluut heel duidelijk. Ik vind deze nog wat aan de ruime kant, en aangezien mijn volgende exemplaar er eentje in een rekbare stof wordt, zal ik die een maatje kleiner maken. Ik maakte de jurk 6cm korter dan het patroon voorziet, en eigenlijk mocht het nog wel wat korter - mental note voor de volgende versie.


De foto's werden door manlief genomen in Bourgogne, waar we een heerlijke vakantie doorbrachten. De camera en heel wat zelfgenaaids maakten de trip ook mee, en dus deden we nu en dan van fotoshoot. Zoals je daar nog kunt verdwalen in de natuur, za-lig!


Ikke blij met mijn Lux! Versie 2 voor het najaar is in mijn hoofd ook al klaar :-)

------------------------------------------------------------------
Patroon: Lux Dress van Bel'etoile
StofViscose diagonale strepen, gekocht bij Madeline de Stoffenmadam

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2019
In (gekocht en gekregen): 20
Uit (verwerkt en verkocht): 25




2 opmerkingen: