zondag 7 juli 2013

In de wolken

"Mama, ik wil eigenlijk ook eens een slaapkleedje, en niet meer een pyama om te slapen".

Of hoe belofte schuld maakt. Een tijdje geleden kwam Lilith met bovenstaande mededeling bij bedtijd. Waar ze het haalde, ik weet het niet, ik draag nooit slaapkleedjes, ik háát slaapkleedjes. Ik wimpelde het af met "ik maak dat wel eens voor jou als het zomer is". En laat die zomer dit jaar nu wel heel lang weggebleven zijn.

Ik hoopte stilletjes dat ze het vergeten zou zijn. Maar die vierjarige van ons, die vergeet niets. En toen het dus gisteren plots echt zomer was, moet dat slaapkleedje er komen. En wel direct.


Nog een geluk dat zoiets niet al te veel werk vraagt. Tussen het flesjes geven en baby verzorgen door, flanste ik een slaapkleedje in mekaar. Wat paarse wolkjestricot, knaloranje boordstof voor wat contrast, en klaar was kees. Het patroon is een vereenvoudigde versie van de Playday Dress van Heidi&Finn.

De meid was in de wolken. Zo blij als iets ging ze gisterenavond slapen in haar nieuwe wolkjesslaapkleedje. Er moest ook nog een foto op haar "kussenberg" gemaakt, en dan vertrok ze, nog net niet zingend, naar boven.


Alleen heeft ze blijkbaar van mij mee dat ze slaapkleedjes háát, want ze wil het niet meer opnieuw aan. Vanmorgen liep ze er nog even mee rond in de zon, maar nog eens gaan slapen met het slaapkleedje? Onder geen beding. "Neenee mama, ik wil weer een pyama". Tja.


En toch, ik ben blij dat ik het gemaakt heb. Het was voor mij de eerste poging tot naaien sinds de geboorte van ons Ernestje. Ik had tot nu toe de moed nog niet gevonden, maar o wat deed dat deugd, gisteren. Een soort thuiskomen, eigenlijk. Ik voel het weer kriebelen, dat naaibeestje. Hopelijk ben ik nu weer echt gelanceerd...


16 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat het naaibeestje (best een gek woord) in jou weer wakker is. Het is een prachtige pon geworden, staat zó leuk! Er volgen er vast nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh wacht, ze wil 'm niet meer aan.... kan ook best als zomerjurkje toch!

   Verwijderen
 2. Ik vind het een zalig zomerkleedje, lekker in de wolken met schoon kleurtjes.
  Blij dat het naaibeestje deugd deed, laat het af en toe maar lekker kriebelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig slaapkleedje ! Misschien verandert ze wel weer van gedacht. Leuk dat de naaikriebels er weer zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die foto op de kussenberg is super!
  ze kan het nog altijd als speelkleedje dragen met dit weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom thuis ;) - en heerlijk toch, die vierjarigen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is zo typisch, dat veranderen van gedacht! Maar leg het niet te ver weg! Het is zo'n mooi jurkje. Ze zal het overdag wel dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe grappig, jullie slaapkleedjes-afkeer ;-). Maar o zo zonde dat ze het niet meer aan wil doen ... En ik wens je opnieuw heel veel stik-energie en -plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dan wordt het vanaf nu maar een echt playdayjurkje he? Kan best, die wolkjes.
  Blij dat je weer even plezier hebt gehad in het naaien. Uiteindelijk zal alles op de een of andere manier wel weer op zijn plooi vallen, hetzij dan wel ietwat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi wat grappig dat de afkeer voor slaapkleedjes blijkbaar erfelijk is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. maar wel heeel mooi! dat wordt dan maar een vakantie-dag-kleed!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. of ze het aan wil of niet.. het heeft je toch maar weer achter je machientje gebracht! kan me voorstellen dat dat er de laatste weken niet van gekomen is...
  in ieder geval, ik ben benieuwd naar meer creaties ;). Maar neem je tijd maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit mooie jurkje komt toch voor vanalles van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En het kan best nog als kleedje dienen, ook al slaapt ze er dan niet meer mee! :-) Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen