zondag 8 mei 2016

Haar grote dag!

Al een jaar keek ze ernaar uit, zelfs al langer, maar sinds ze in de derde kleuterklas naar de generale repetitie van de eerste communicantjes mocht gaan kijken, zat het in haar hoofd: die eerste communie, dat zou dé grote dag worden. Ze kwam vorig jaar hyperenthousiast thuis, die dag, want ze had gezien dat ze daar mochten zingen en een tekstje voorlezen, en ze had ook al wel door dat ze dan een prachtig kleedje zou mogen dragen, en alles opgeteld zorgde dat voor een doldwaas enthousiast kind.

Dat kleedje, daar had ze toen ook een vast idee over. Een écht prinsessenkleed, wit-met-misschien-een-beetje-roze, en op de rug een striklint over de volledige hoogte van het bovenlijfje. Man, ben ik blij dat ze op dat jaar tijd een hele verandering in haar kledingsmaak doormaakte, en dat het allemaal zo prinsessig niet meer moet.


Stiekem hoopte ik daar vorig jaar al op, dat die evolutie er wel zou komen, en dus pinde ik een kleedje van Miss Leod dat toen ik de eerste-communiecollectie zat. Het was echt wat ik voor haar wilde, en toen ze ergens in januari heel ontgoocheld concludeerde dat er niets moois in de boekjes van de kledingwinkels stond, toonde ik haar de foto die ik vorig jaar bewaarde. Haar oogjes werden groter, er kwamen de voor haar zo typische pinkeltjes in tevoorschijn, en met een big smile keek ze op: "ja, mama, dát wil ik! Maar dan wel ook met die blinkende strik hé."


En dus toog Piepow aan de slag. Het patroon werkte ik samen met mijn naailerares uit, en de stoffen vond ik bij Stoffen Penelope in Menen. Voor het bovenlijfje gebruikte ik brokaat (die benaming doet mij zo aan sprookjes denken, aan rijke vorstelijke gewaden en zo), de rok is gemaakt van crêpe-satin en de ruches die ik erop rimpelde zijn van voile.
Stof vinden voor de strik maakte alles nog wat extra spannend, maar uiteindelijk vond ik exact wat ik zocht bij Aferdita, een nieuwe winkel voor exclusieve stoffen in Roeselare.

Dat ik sowieso heel wat stress gehad heb voor dit kleedje, konden jullie eerder al lezen, maar ik ben zoooo content met het resultaat. Een anders-dan-anders communiekleedje, écht volledig Lilith-stijl. Gecombineerd met het prachtige jasje dat ik geheel per toeval vond, de laarsjes - ze wou ab-so-luut laarsjes -, de wilde dot in haar haar en de bloemetjes daarbij, kregen we een eerste-communielook waar ik helemaal blij van word, en zij ook!


Voor de foto's trokken we terug naar de fotograaf die vorige zomer ook de foto's nam voor de lancering van het Lili-patroon. Lilith amuseerde zich geweldig tijdens de twee-uur-durende fotoshoot, en we hadden meer topfoto's om uit te kiezen dan we konden gebruiken. 

Ik amuseerde me nog met het bestellen van fotokaartjes, maakte een aantal verschillende soorten, kreeg eerst een vreselijk lelijk gedrukte bestelling binnen (niet goed voor het hart hoor) en daarna gelukkig wel de goed gedrukte versie... en toen was alles klaar.Kennen jullie dat gevoel? Dat je iets in je hoofd hebt, dat je eraan begint en dat het dan ook echt uitdraait zoals je het wilde? Dat je, elke keer als je het ziet, je hart een sprongetje voelt maken? Dat je dochter komt vragen of ze het nog eens mag zien, en dan weer zo gelukzalig kijkt dat je wéét dat ook zij er doodgelukkig van wordt?
Awel, dat gevoel, dat heb ik.

37 opmerkingen:

 1. Oooooh, ik was benieuwd... toen je er de vorige keer overtuigen sprak prikkende je mijn nieuwsgierigheid! Een fantastisch kleedje, echt waar! Idd een stoere outfit vr een fantastische hippe meid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... toen je er de vorige keer over vertelde... (gsm veranderde alles vanzelf)

   Verwijderen
 2. Super mooi! Het plaatje klopt helemaal!
  Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw!! Zalig toch hoe je als mama op het juiste moment de juiste outfit kan vinden én maken!! Is ook beetje meegenieten om te lezen hoe jullie ervan genieten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, mooi! Leuk dat kinderen al een eigen mening hebben, en dat je er alles kan aan doen om hen gelukkig te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig kleedje, zo een mooie stijl !
  Echt proficiat

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mag je daar trots op zijn, prachtigedochter in een prachtige jurk, super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig! Echt! En bedankt voor de nieuwe in de buurt shop te vermelden :) dat wordt gevaarlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kon niet goed begrijpen waar de communiestress vandaan kwam (stress voor naaiprojecten heb ik eigenlijk nooit), maar nu ik dit zie snap ik het volledig! Wat een stoere prinsessenjurk! Ik krijg zelfs al wat zweet bij het zien van de foto's ;-) Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super mooi! Voor Aferdita werd bij Syntra al goed reclame gemaakt, ik moet daar toch eens gaan piepen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooooooh Tine, ja, hier mag je zo terecht trots op zijn. Het jurkje van Miss Leod is in ieder geval geliefd, ik had het ook al talloze keren bekeken en in de naailes was dit jurkje ook een mogelijke versie voor een communicantje. Het leek ons moeilijk om aan de juiste materialen te geraken, maar dat lukte jouw perfect. En ja, ik begrijp je uren stress en spanning, de vele slapeloze nachten en dan een overload aan trots en voldoening. Ik maakte het ook al twee keer mee :-) Dit is toch het summum voor een naaister! Dikke dikke proficiat aan de mama en aan de dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super dat je je waagde aan de communie outfit van Lilith !! Ze is prachtig geworden...
  Ik beperkte me tot de outfit van grote zus (http://mamacreatief.com/blog/2016/5/5/antoinette-viert-feest) en die van mezelf (http://mamacreatief.com/blog/2016/5/7/feestelijke-belgische-outfit). Dat was al stress genoeg (zeker omdat er ook nog enkele handgemaakte kadootjes op de planning stonden, die komen later deze week nog op mijn blog)...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amaai, superschoon! En stiekem hoera voor de veranderde kledingstijl :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super!!!! Hoera voor stoere prinsessen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wauw, hier mag je terecht heel trots op zijn! het plaatje klopt volledig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Supermooi! Ik kreeg zowaar kippevel toen ik je blogpost las; zalig te lezen hoe jullie genieten van het mooie kleedje. En terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jawadde, da's schoon!! Echt een megacoole chick ;-) en die botjes erbij: dat maakt het echt af!! Gefeliciteerd hoor met je mooie communicantje. En inderdaad, moesten de meisjes op de parochie hier naar school gaan, dan vierden we samen feest. Want ik woon inderdaad ook in Beveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel erg knap! Proficiat met de communie!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super super mooi! Echt heerlijk om iets te maken wat niet mainstream is, en toch zo prachtig, en waar je dochter zo mee straalt! Echt knap. En dat tekstje op het kaartje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit is schitterend, de jurk, de stralende dochter, de fotos... wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hihi, jij deed me uiteindelijk toch maar in gang schieten voor mijn communie-mormeltje ;). Lilith is er prachtig mee, met haar stoere jurk, dat heb je ongelooflijk goed en mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. waaw prachtig!!! wat een super mooie sierlijke stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik geloof dat ik verliefd ben geworden op een meisjesjurkje... ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 23. echt prachtig geworden Tine! Een pareltje! Lilith staat er gewoon geweldig mee! veel hartjes voor de jurk en jouw meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo schoon, die stoffencombinatie, je moet er maar opkomen, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh heel mooi!!! Zou zo uit de Strass-catalogus kunnen komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. AMAIIII echt heel schoon gedaan seg, hoedje af!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dankzij jouw berichtje op mijn blog, besefte ik dat ik jouw communiejurk gemist had. Heb dan ook een tijdje niet meer vertoefd in blogland. Blij dat ik nu ben komen kijken want ze is gewoonweg prachtig! Had ook wel mooi geweest bij Maud ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Reageerde ik echt nog niet op dit bericht? :O Super tof! Weer eens heel wat anders ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik kom hier toevallig op je blog piepen na een mailtje van mevrouw khadetjes, en dan zie ik deze jurk hier... Ik kijk mijn ogen uit!!! Mijn dochter wordt binnen enkele weken pas één jaar maar deze ga ik onthouden voor als ze ooit haar communie doet 😂 wat een parel!!!
  Wikkelgatjes(eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik kom hier toevallig op je blog piepen na een mailtje van mevrouw khadetjes, en dan zie ik deze jurk hier... Ik kijk mijn ogen uit!!! Mijn dochter wordt binnen enkele weken pas één jaar maar deze ga ik onthouden voor als ze ooit haar communie doet 😂 wat een parel!!!
  Wikkelgatjes(eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen