dinsdag 3 september 2013

Liliths back-to-school dress

Dat eerste-schooldagkleedje, dat was een schot in de roos. Ferm. Lilith straalde meteen van contentement toen ze 't met haar slaperoogjes ontdekte aan haar kamerdeur. En ze zag het zelfs zitten om, nog vóór we naar school vertrokken, van fotosessie te doen.
Het model zagen jullie al heel vaak passeren in blogland. Ze is nog steeds helemaal gek van het kleedje dat ze kreeg voor het geboortekaartje van haar broer, en toen ik me afvroeg hoe ik zo ongeveer hetzelfde model zou kunnen maken, kwam ik al snel bij Griet van Emma&Mona uit. Ik nam het bovenstuk van de Marie-Laure (die is trouwens nog steeds niet af, maar er komt schot in de zaak!), en maakte nadien met Griets uitleg kapmouwtjes en een cirkelrok in zes delen. Zo bleven de flamingo's toch allemaal ongeveer rechtstaan. Dat doen ze jammer genoeg niet in het kapmouwtje. Ik zag te laat dat ze er eigenlijk omgekeerd inzitten (aan de achterkant staan de flamingo's wel mooi recht), en dat allemaal weer lostornen was zondagavond laat net iets te veel van het goeie...Het kleedje is helemaal gevoerd, zo kan het nog een heel stuk in het najaar mee. De blinde rits zette ik er voor de eerste keer in volgens de methode van Spiegelstiksels. Ik kan mezelf wel slaan dat ik dit nog niet eerder probeerde, want echt, zó simpel, en zóveel beter dan die voering er volledig met de hand aan te moeten hangen. Ik ben verkocht, en heb zo'n vermoeden dat ik alle blinde ritsen die in de toekomst mijn pad nog kruisen er op deze manier in zal zetten.


Dochter content, mama content. Dit is echt een topkleedje voor Lilith. Groot was dan ook haar verdriet gisterenavond, want ze had er 's middags op school al spaghetti op gemorst, en het kleedje moet dus eerst gewassen voor ze het weer mag aandoen. Ik zal er maar beginnen, dat het zo snel mogelijk weer dragensklaar is.
24 opmerkingen:

 1. Oh, wat een leuk zwierkleedje!

  htttp://wolligewolkjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Dat ga ik hier niet laten zien, want dan moet ik nog een flamingo-kleedje maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een super mooi kleedje in een prachtig kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. sjiek seg! ik kan het geloven dat ze het snel weer aan wil trekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verdriet om een wasje: kan het compliment aan de kleedjesmaakster nog groter zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een topmodel in een topjurk! Insgelijk van die blinde rits, in de naailes leerden we dat ook met de hang, maar dat doe ik al een tijdje niet meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ksn me voorstellen dat Lilith deze heel graag draagt!! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superkleedje! En fijn dat je de trick met de rits beet hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's van een zwierende en draaiende Lilith ! Het kleedje is echt top en het staat haar beeldig !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prachtig en een geweldig leuk stofje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zag het in je vorige post al 'hangen' en vond het toen al schoon! Hier ligt trouwens ook een camingostofje te wachten op een kleedje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig jurkje! Die stof is ook helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je zou voor minder stralen ;o)
  Echt mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mooi! daar gaat nog veel in gezwierd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooitje!
  Niets leuker dan kindjes blij maken!

  BeantwoordenVerwijderen