zondag 26 april 2015

Twijfelgeval

Kent u dat? Je hebt een patroontje in je hoofd dat je al een eeeeeeuwigheid wil maken. Op een gegeven moment besluit je dat je dus ook echt een stof gaat zoeken voor dat ene projectje dat (echt waar!) een toppertje gaat worden. Je vindt die stof, gaat wildenthousiast aan de slag, en als het dan af is, slaat de twijfel toe. Toppertje wordt eerder floppertje.

Zo ook, dus, met dit kleedje voor Lilith. De Go To Shift Dress wilde ik al heel lang maken. Ik zocht een mooi soepelvallend katoentje, en vond dat bij Eekhoorntjesland, een stoffenwinkel in eigen stad, zowaar.


Het was een kleedje van een aantal eerste keren. De eerste keer dat ik met zelfgemaakte biais werkte (maar wat is dat eigenlijk gemakkelijk!), de eerste keer ook dat ik biais gebruikte om armsgaten mooi af te werken. Ik zag al vaker passeren dat biais volledig naar de binnenkant geplooid werd en deed dat nu ook voor het eerst, mooi afgewerkt is dat.
Ik paste hetzelfde trucje dan ook toe om de zoom onderaan af te werken. Het is een kort model dat ik al met een paar centimeters verlengde, maar zelfs dan nog heb ik de zoom zo klein mogelijk gehouden. Het model is dus echt héél kort.

Ik hield eigenlijk vooral van de achterkant van het patroon. Dat gaatje bovenaan, gesloten met een knoop, ik vond het een heel leuk detail Ik liet Lilith zelf de knoop kiezen, en hoewel ik wat sukkelde met de combinatie biais-rekkertje, is dat uiteindelijk nog redelijk gelukt.

Let vooral niet op het roze dat komt piepen, madame haar onderhemdjes
vertonen en masse dat kleur...

Ik weet niet goed wat het probleem eigenlijk is. Op zich is het niet lelijk, maar ook Lilith zelf heeft nog niet één keer gevraagd om het kleedje te mogen aandoen. Tijdens de fotosessie zei Meneer Piepow dat hij vond dat het iets Romeins had, en gho ja, ik kan hem ergens wel begrijpen.


Of misschien is het gewoon het gouden lintje, waar ze natuurlijk meteen verliefd op werd toen het ons werd getoond. In de stof zitten kleine gouden bijtjes, en dus past het lint er op zich wel bij, maar misschien is dit gewoon een geval van trop is teveel.

Ach ja, het lijkt het voorjaar van de niet al te denderend gelukte naaisels te worden. Op naar meer naaigeluk!

24 opmerkingen:

 1. Hun, twijfelgeval? Nee hoor, die kleur past trouwens super mooi bij haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja op het patroon lijkt het ook meer een tuniekje? En dat touwtje en dat bloezende blijft ook vast niet zo mooi zitten... Misschien toch een tunneltje met een elastisch koord? Dan kan t ook nog los. Of toch een vast elastiek aan de binnenkant stikken...

  Overigens vind ik m wel leuk hoor, en mooie stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap wel wat je bedoelt als ik het patroontje bekijk. Dan is het effect inderdaad anders. Maar als je dat vergeet is het uiteindelijk wel een mooi jurkje! Ik ga persoonlijk juist wel voor de kortere uitvoering met een legging of jeans eronder. Maar that's me ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie ook alleen maar een mooi jurkje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het juist een super modelletje! Een keer wat anders en lekker losjes om te kunnen spelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind het een erg mooie stof en dat lintje past er ook zeker bij, maar ik ben geen fan van zo een model jurkje. Mijn kinders staan daar niet mee, maar Lilith komt er wel mee weg vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken dat... Dat patroontje ligt hier trouwens ook al heeeeel lang. Ik vind dat jouw resultaat er absoluut mag zijn hoor! Dat recht modelletje staat haar mooi en zo'n prachtige stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vindt het ook een leuk jurkje hoor! Niets mis mee! Gewoon lekker dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook fan! Eens iets anders hé ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het toch ook een erg leuk exemplaar, al ken ik niet veel van dochterkleertjes ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Moh! Ik vind het ok hoor. Misschien het touwtje minder aanspannen, zodat het iets losser zit of vervangen door een fijn riempje? Zo'n los modelleke kan nu nog aan die leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super mooie stof en het jurkje is ook prachtig. Aan de achterzijde lijkt het misschien wat ruim? Eventueel rekker in de taille ipv riempje?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op je eerste opmerking, ken je dat gevoel, kan ik volmondig ja antwoorden. Maar over dit jurkje heb ik helemaal geen twijfels, ik vind het zelfs heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het ook super mooi, echt waar!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Echt, ik zie hier geen probleem. Tof model, mooie stof, frisse kleur... Ik vind het geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik vind het mooi. Niets op aan te merken!
  Staar je niet blind op het originele patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het heel erg geslaagd, in een leuk stofje! En zo kwam ik dus te weten dat we stadsgenoten zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super jurkje lijkt me zo, ik zie geen reden tot twijfelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het anders wel een leuk kleedje! Alleen het touwtje, dat zou ik precies ook anders doen.

  BeantwoordenVerwijderen