zaterdag 28 januari 2012

In een nieuw kleedje!

Ik weet niet of het aan het nieuwe jaar en de bijhorende goede voornemens ligt, maar ik ben blijkbaar niet de enige die aan een nieuwe lay-out voor haar blog heeft gewerkt: zij en zij gingen me de voorbije weken al voor. Het is nu dus eindelijk ook hier zover!

Toen ik aan mijn blog begon, ontwierp meneer Piepow voor mij een header. Ik zocht een lettertype dat ik wel leuk vond, meneer Piepow tekende een lieveheersbeestje (een piepow, dus), en hop, ik had een banner. Hier en daar nog wat kleuren aangepast voor titels en dergelijke, en mijn blog was klaar.

Een maand of zeven verder zijn we nu, en ik vond het wel tijd voor iets nieuws. Dit, dus:

Geen nieuwe naam, wel een nieuwe header. Beetje retro, beetje groen, net wat ik wilde. Mijn blogger-profielfoto wordt ook een van de bloemetjes, en ik laadde zelfs een bloemetje op als favicon, maar dat is nog niet zichtbaar blijkbaar.

En bij een nieuwe header, horen ook nieuwe labels natuurlijk! Ik bestelde er een tijdje geleden bij Dortex, maar was er niet content van. De kleuren kwamen absoluut niet overeen met wat ik op het scherm had gezien, en de kwaliteit was ook al niet wat ik wilde: ze verfrommelden als ik erover streek, en dat kwam niet meer goed. Bovendien had ik toen nog niet echt een eigen lay-out, en bestelde ik er dus standaardexemplaren. Ik bestelde er dus nieuwe bij cottontrends.
"Piepow" wilde ik er niet ophebben, niemand in mijn omgeving weet van deze blog en dat wil ik graag zo houden. Het werd "koksinèl", wat de vertaling in het Haïtiaans-Creools zou moeten zijn (oftwel gewoon alternatieve spelling van coccinelle, lieveheersbeestje in het Frans). Liliths pyama werd m'n eerste creatie waar een nieuw label in werd genaaid.


Zo! Klaar, een nieuwe look!

22 opmerkingen:

 1. Inderdaad: fris. En mooi. Ben je content van de labeltjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een piepow is een lieveheersbeestje?? Ik word wijzer met de dag :D Hier is dat een pimpampoentje :D Ik zou ook graag labels bestellen, maar dan zulke die je kunt dubbelvouwen en in de zijnaad stikken. Zouden ze die ook hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je lay-out heel geslaagd, en labels zien er ook goed uit.
  Goed bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig dat je blog 'geheim' is voor de mensen rondom jou :-). Misschien wel handig, want ik vind het soms moeilijk om te bloggen met blogland én familie/vrienden in het achterhoofd. De ene willen graag linkjes en technische informatie, terwijl de anderen liever persoonlijke details lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heeeeeeeel leuk zeg! echt mooi!
  bij ons is een lieveheersbeestje een pompernelleke :)
  Ik ken da jong, die familie die meeleest :) kan handig zijn de blog verborgen te houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof label!
  Mijn familie weet wel dat ik blog, maar ze hebben nog nooit echt naar mijn adres gevraagd, en dat vind ik ook wel handig zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wauw, ik vind het echt supergeslaagd! Hele mooie frisse nieuwe look! Koksinèl klinkt niet alleen leuk, het woordbeeld op zich is ook heel mooi! Proficiat...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel geslaagd hoor! En je 'schuilnaam' vind ik ook heel leuk. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk gedaan!!! Veel succes met je nieuwe logo en je labels.
  Liefs,
  Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dankjulliewel allemaal voor de lieve reacties!

  Storm, ik ben er wel content van ja. Ik heb ze natuurlijk nog niet veel gebruikt, dus maar op het eerste gezicht zijn ze ok!

  Alfonsiene, bedoel je zoiets: http://cottontrends.be/catalog/stoffen-merklabels-tags-voor-kleding-tassen-midfold-labels-p-186.html? Dat ziet er wel zoiets uit, als ik jou goed begrijp.

  En die "geheime" blog, tja, daar voel ik me beter bij, heb geen zin in allerlei commentaren of in schrijven met "die of die in het achterhoofd"...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi gedaan, die nieuwe lay-out! En wij blijven je geheime piepow-blog zeker volgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi, ik ben fan van groen! Toffe labeltjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bedankt voor de tip! Het waren idd zulke die ik bedoelde. Ze zijn besteld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Er wacht je een leuke award. Kijk je even op ons blogje?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Omdat ik je blog leuk vind, heb ik je en award gegeven! Kijk op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen