maandag 4 juni 2012

Kikkerpost!

Lang geleden dat ik mijn brievenbus nog zo vol verwachting opende... het doet mij spontaan terugdenken aan lang vervlogen tijden van pennenvriendinnen, van brieven die we zelf versierden met onze viltstiften of met fotootjes uit een of ander boekje. Elke keer als er een brief vertrok, was het afwachten op antwoord. Spannende tijden, toch?

Vandaag verwachtte ik kikkerpost. En ja hoor, de eerste kikkerbrief lag in de brievenbus. Ik wilde hem al meteen openen, maar bedacht me nog net op tijd dat ik foto's moest nemen voor mijn blogpostje.

Een mooie envelop...
met daarin een brief, op mooi briefpapier*.De boekentip: "Rode Sneeuw in December", van Simone van der Vlugt. Een historische roman, joepie! Te lang geleden dat ik me daar nog eens aan waagde. Dankjewel Sandra, voor deze boekentip!

Het boek is hier in de bib alvast uitgeleend tot eind deze maand, en dat is misschien maar goed ook. Net als zij moet ik eerst de halfjaarlijkse drukte van de examenperiode door, maar daarna heb ik zeeën van tijd om te lezen - en deze staat dan alvast op mijn lijstje.

Geïnteresseerd in meer boekentips? Bij .tonBouton, die dit heerlijke initiatief op poten zette, vind je een lijstje van blogs die deelnemen, en dus de komende tijd veel boekentips zullen meegeven.

* Ik probeerde in Paint even de graffiti-optie uit om de eerste alinea van de brief weg te vegen. Ik sta nogal op mijn privacy op deze blog, en wil dus het risico niet lopen dat ik over mijn kikkervriend te veel info toon. De brief vertoont dus in het echt natuurlijk niet zo'n vuile vlekken!

8 opmerkingen:

 1. Ik snap dat helemaal van die privacy. Bij mij heeft dat vooral ook te maken met die "examenperiode", stel je voor dat mijn leerlingen mij zouden ontdekken, ik moet er niet aan denken.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat gevoel ken ik helemaal. Eigenlijk weet helemaal niemand dat ik blog, behalve mijn man natuurlijk. Ik vind dat wel comfortabel zo.

   Verwijderen
  2. Bij mij hetzelfde. Het is wel leuk, zo'n geheimpje helemaal voor mezelf.

   Verwijderen
 2. Leuk dat de brief is aangekomen. Sterkte met de examens en voor straks veel leesplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijnen kikker komt er nog aan hoor! Ik ben een beetje in retard... nog een beetje geduld. Ik heb die van jou vandaag trouwens ontvangen! Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk er alvast naar uit hoor, naar jouw kikker. Ben al benieuwd! Blij dat die van mij goed aangekomen is, ik hoop dat je er veel leesplezier aan beleeft!

   Verwijderen
 4. Hallo,

  Leuk hé al die boekentips. De tips die ik mocht ontvangen kan je vanaf nu ook lezen op mijn blog. En je hebt er aan mij ook een volger bij want ik zie dat je hier ook heel wat tips meegeeft.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen