dinsdag 24 juli 2012

Eersteling

Die nieuwe naaivriend, dus. Ik verklaarde hier al mijn grote liefde voor de Bernina B330, die nu dus mijn nieuwe beste naaivriend geworden is. Ik ben een gelukkig naaister, ik zei het al.

Voor mijn eerste naaiproject met mijn nieuwe machine wilde ik iets wat me niet te veel naai-kopzorgen zou bezorgen, zodat ik me ten volle op m'n machine kon concentreren. Het werd een Jacob voor Lilith, een Jacoba dus, eigenlijk.


Over de Jacob hoef ik niet veel meer te vertellen. Over heel blogland ziet u er overal prachtige versies van verschijnen. Ik koos voor de eenvoudigste versie, met zakken opzij en valse gulp - ik wilde vooral mijn machine leren kennen, dus.

Over het patroon en de handleiding ben ik heel blij! Ik koos een maat 2 jaar voor Lilith, en die zit haar perfect, ondanks haar smalle poep. Ze doet het broekje graag aan, ook een criterium, natuurlijk.En mijn machine, tja, daar kan ik niet lovend genoeg over zijn. Een droom, echt! Ik kan er veel nauwkeuriger mee werken dan met mijn oude machine, echt, een heel andere naaiervaring. 

Content, dus! Maar dat was al duidelijk, zeker?

10 opmerkingen:

 1. Hier ook een zeer tevreden eigenares van zo'n supermachine, ik zou ze voor geen geld meer wilen missen... Knap broekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. allé, goeien tip, ik vrees dat ik toch ook aan een nieuw moet gaan denken, het mijn is al meer dan 20 jaar oud en begint echt veel te haperen
  eerst kijken of mijn naai-periode blijft duren, maar anders komt dat op mijn to-buy-lijstje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bwa zo duidelijk was jouw liefde voor de machine nog niet ;) Jawel, en aan het broekje te zien...goed gerief :) Veel plezier er nog mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een pluim voor je Jacoba ;-) . En geniet maar je nieuwe aanwinst, wij genieten mee want we zullen hier gegarandeerd nog veel schoons zien passeren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel knap. Ik weet zeker dat jullie de beste maatjes zullen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi! Ik maakte - het lijkt alweer zo lang geleden intussen - een iets grotere versie in datzelfde blauw.
  Het staat haar goed!
  Nog veel plezier met je nieuwe naaivriend. Dat moet zowat de klein- of achterkleindochter van mijn Bernina zijn... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die Jacob is inderdaad een zalig patroontje ! Die zal hier ook nog vaak van onze de machine schuiven !

  BeantwoordenVerwijderen