zondag 9 december 2012

Bloemetjes

 Lilith en zwart, het is een combinatie die ik nog niet vaak aangedurfd heb. Eigenlijk denk ik zelfs nog nooit, als ik me haar kleren van de voorbije winters voor de geest probeer te halen. Toch kan ik aan dit stofje niet weerstaan toen ik het in augustus in de etalage zag hangen. Mooie kleuren, en héérlijk zacht, dus veel twijfel kwam er niet bij kijken.


En daar lag het dan, mooi te wezen, in m'n stoffenkast. Dat schotelvodgevoel, weet u nog. Maar toen werd het herfstvakantie, en vond ik dat het wel mooi geweest was, met dat niets-naaien. Het stofje kwam uit de kast, het patroon dat ik al in het begin van het schooljaar overtekende in de naailes, en een kleedje moest en zou het worden - dat de herfstvakantie al even voorbij is, en dat ik ook over dit kleedje belachelijk lang deed, moet u maar even negeren.


Ik koos voor de Mail Express uit Ottobre 1/2012. Mijn eerste enveloppehals! Ik begon dus flink met het volgen van deze uitleg bij Oontje, maar had gelukkig op tijd door dat ik hier te maken met een andere afwerking van de enveloppehals. Het voorpand moet niet meegenaaid worden in de schoudernaad, maar wordt vastgenaaid aan het overlappende deel van het achterpand, als u begrijpt wat ik bedoel.


Ik had even schrik dat dit ervoor ging zorgen dat Lilith er met haar hoofd niet door zou kunnen, maar gelukkig lukt dit wel nog, al heeft ze niet veel overschot.

De zoom werkte ik af met de overlock, volgens de techniek die Griet zo duidelijk uitlegt op haar blog. Heel gemakkelijk en snel, en voor dit kleedje vond ik het ook wel gepast.


Lilith en zwart, het kan dus toch, al maken al die gekleurde bloemetjes het veel minder hard natuurlijk.

En ze is blij, met haar nieuwe kleedje! Vooral met de zakjes, want tegenwoordig moet alles zakjes hebben voor mevrouw. Ook het volgende kleedje op de planning is dus voorzien van zakjes, natuurlijk.


Vandaag leerde ze haar stiften juist vasthouden, en begon ze plots interesse krijgen in "bij de lijntjes kleuren". Sinds ze naar school gaat, wordt ze zo snel groot, die meid van ons...

14 opmerkingen:

 1. Heel mooi!. Het stofje is prachtig!
  En wat wordt ze groot (op de laatste foto valt het extra hard op).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat mooi, en wat een leuke gekke foto, een echt spring-in-t-veld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi en dat zwart staat haar beeldig hoor !

  Lieve groetjes,

  CreativEls

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig jurkje !
  Je koos ook een mooi stofje!Zulke schattige Nicky vind je niet snel !
  Waarom geen zwart voor een kind ? Overigens vind ik dit niet 'zwart-zwart' ; de heldere bloemen maken er iets feestelijks van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herkende het modelletje meteen! Ottobre! Het is zo'n mooitje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig ! de dochter én het kleedje!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtig geworden. Ik heb laatst ook een jurkje met zwart gemaakt en wel gebaseerd op dit zelfde Ottobre patroon, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahah superleuke foto die eerste :-) En het kleedje is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig kleedje! En erg leuk om te zien dat ze zo lekker creatief bezig is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schitterend en idd , die 1ste foto is leuk hoor !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het een geweldig stofje! En een geweldig modelletje! Van de jurk en dat erin zit!! (Genoeg uitroeptekens? Mooi dus!)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. nu valt mijn frankske! die stof heb ik in de rode variant samen met mijn mama gekocht, zij maakte er voor kerst 2 pyjamatjes uit voor mijn dochters!

  BeantwoordenVerwijderen