donderdag 3 januari 2013

Een beetje kant

In augustus werd ik verliefd op een kanten stofje bij Stoff.be in Alken. Paarsachtige kant, met een orange onderstofje, klinkt vreemd maar ziet er super uit. Ik sloeg twee meter in, en wist meteen dat ik eindelijk hét stofje gevonden had waarmee ik de New Look 6000 wilde maken. Dat asymmetrische kraagje, die nepen in de zijnaad, ik vond (en vind!) het een prachtig model.

In september toog ik aan de slag in de naailes. Maar toen kwam daar dat schotelvodgevoel, weet u nog, en het kleedje raakte maar niet af. Ik twijfelde zelfs of ik het zou afwerken, want lang zou ik er geen geniet van hebben, met die toenemende omvang. Gelukkig kwam net op tijd de energie terug, en ik besloot het toch af te werken, met deadline: de feestdagen - haja, tuurlijk.

En het raakte af, weliswaar op de valreep - tijdens de allerlaatste naailes voor de vakantie, dus.
Het kleedje is, eerlijk, mijn absolute trots wat betreft naaisels voor mezelf. Ik ben er hypertrots op, en vind het dan ook jammer dat het nu opgeborgen is om pas ergens na de zwangerschap weer uit de kast te komen. Maar bon, klagen ga ik nu ook weer niet doen natuurlijk.

En zo stonden we dan klaar, op kerstavond, Lilith en ik allebei in onze feesttenue.


De schoenen, dat is nog een verhaal op zich. Toen ik m'n kleedje, net afgewerkt, nog eens aandeed in de naailes, viel daar de vraag "en welke schoenen ga je daarop aandoen?". Tja. Zover had ik eigenlijk nog niet gedacht. Mijn laarzen gaan er absoluut niet onder, en dus toog ik voor het eerst in m'n leven op zoek naar schoenen die bij een specifieke tenue moesten passen. En ook deze keer kocht ik uiteindelijk schoenen van Miz Mooz, zonder twijfel mijn favoriete schoenenmerk van het moment.

En nu, nu is het afgelopen met selfish sewing, toch voor een tijdje. Nee, ik ga geen zwangerschapskledij maken. Geen zin om daar tijd, energie en stof in te investeren. Mooie zwangerschapskledij is er genoeg. Op deze eerste soldendag haalde ik mijn hartje op in de collecties van Noppies en Fragile. Kledij genoeg. Mijn naaitijd en -goesting gaat vanaf nu naar Lilith en ukje-op-komst, ze kunnen er maar wel bij varen.

En dat buikje, dat begint zich toch te manifesteren...


18 opmerkingen:

 1. Mooi hoor!! En een goede stimulans om straks weer snel in vorm te raken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! (maar hoe verzeil jij in hemelsnaam in Alken, jij woont toch aan de andere kant van't land?) En dat buikje, dat wordt inderdaad zichtbaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ja, inderdaad, Alken is hier niet bepaald in de buurt. Maar mijn man is Limburger, dus telkens als we naar mijn schoonmama gaan, maak ik de stoffenwinkels in Hasselt en Alken onveilig...

   Verwijderen
 3. Daar mag je terecht trots op zijn!
  Zeer mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig kleedje !!!Daar mag je heel fier op zijn,net als op de beginnend buikje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh prachtig! En ook een heel mooi buikje al :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goh, dat is een supermooie outfit en jouw 'beginnend' buikje komt er echt heel mooi in uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie zien er allebei geweldig uit!
  Echt een heel mooi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi! Inderdaad een heel mooi model, ik zie die kraag ook heel graag. Je buikje komt er ook heel mooi in uit... Perfecte outfit om in te stralen!
  En je schoenen, daar ben ik ook zwaar fan van!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mooi buikje in een mooi kleedje! En de schoenen van Miz Mooz zijn ook helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig schoon kleed jong! En mooi buikje al! Hier al een beetje te dik en te bed naar mijn gedacht... Ma soit, was te verwachten gezien ik bij Mila ook een potvisachtige omvang had :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, daar mag je apentrots op zijn, je kleedje is helemaal mijn ding, mooie kraag!groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een ont-zet-tend coole outfit! Met die pumps...chapeau! ^-^

  BeantwoordenVerwijderen