dinsdag 12 november 2013

Draagpost: de evaluatie

Ik kreeg de vraag zeker te laten weten hoe ik de twee babydragers uit mijn vorige post ervaren had, en doe dus een poging om daar een en ander over te schrijven.

Ik begon met de Storchenwiege Baby Carrier. Aandoen is poepsimpel, dus dat vond ik al een groot voordeel. Hij voelt ook echt goed aan, stevig en zo, eigenlijk al wat ik wil, en met maar één knoop dus ik was graag bereid dat even over het hoofd te zien.


Maar Ernestje dacht er anders over. Ik probeerde hem verschillende keren uit, en telkens zette hij het na een paar minuten op een geween en tegengewring dat het niet mooi meer was. Nee, hij vindt hem níet tof.

*Let vooral niet op dat roze speldje aan mijn t-shirt, dochterlief vindt dat
tegenwoordig de ideale plaats om haar haarspeldjes op te 
bergen als ze ze niet meer wil.*

Dan maar de Manduca bovengehaald. Ook heel gemakkelijk aan te doen, misschien wel iets omslachtiger met de babyinsert, maar daar zal hij binnenkort toch uitgegroeid zijn, dus houd ik daar even geen rekening mee.


Ik hou van de Manduca, en nog belangrijker, Ernestje ook! Ook hier stribbelt hij telkens even tegen, maar daarna valt hij ook meteen in slaap, heerlijk gevoel is dat - op bovenstaande foto is hij bijna vertrokken, zoals je aan z'n oogjes kunt zien. Hij vindt het blijkbaar heel leuk dat zijn voetjes hier ook mee in de drager kunnen.

Ik waagde me met de Manduca zelfs al buiten, tijdens een wandeling in het bos hier vlakbij. Ook daar viel hij pardoes in slaap, en 't is echt heerlijk om zo met hem rond te wandelen.

 
Manduca dus. De gehuurde dragers stuurde ik ondertussen terug, maar vanmorgen kwam de postbode alweer langs met een leuk pakje: mijn eigen Manduca Silver Lily. Ons manneke is in de crèche, maar wacht tot hij thuis is! Dan loop ik een hele avond met hem rond...

17 opmerkingen:

 1. Geniet er van, Ernestje en mama...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig hé, hoe klein ze ook zijn, dat eigen willetje zit er onmiddellijk in ;)
  Enorm mooie foto, die laatste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met die laatste foto ben ik inderdaad zelf ook heel blij.

   Verwijderen
 3. Ik ben blij voor jou, echt! Tot dat ik je eens tegenkom met Ernestje op je buik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige foto en dank voor het delen. In elk geval is proberen dus het devies...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt wel. Ik zou iedereen aanraden eerst een draagconsult te volgen, en zelfs dan nog uit te proberen. Alleen zo vind je volgens mij dé ideale drager.

   Verwijderen
 5. Die laatste foto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je een goede babydrager gevonden hebt. Het is wel duidelijk dat Ernestje er zich ook goed in voelt. En ooo... die blikken in de laatste foto. Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof dat je er 1 hebt gevonden die super is voor jou EN voor Ernest!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er een comfortabele drager uit! Dat van die speldjes ken ik.. Alleen hang ik ze er zelf als ik er eentje zie rondslingeren en dan vergeet ik die er wel eens af te halen.. Af en toe sta ik dus te blozen in de winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De Manduca is hier ook een succes, zoonlief heeft nog nooit geklaagd dat hij er niet in wil zitten. Die Silver Lily is wel een héle mooie :-) Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk dat jullie er samen van genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk hè! Wij zijn sinds een week ook grote Manduca fans!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. http://www.lisaleonardonline.com/blog/family/david/life-lessons-from-david

  Wil ik je toch even meegeven....
  Katrien x

  BeantwoordenVerwijderen