maandag 17 maart 2014

Leeskussen

Mijn metekindje werd vorige week tien. Ik polste even bij mijn schoonzus waarmee ik haar blij zou kunnen maken, en zoals verwacht luidde het antwoord simpelweg "boeken". Dat kind leest doodgraag, iets wat ik toejuich want toen ik tien was, deed ik ook niet anders dan lezen. Van 's morgens tot 's avonds, ik las en was niet meer op deze wereld. Heerlijk, dat ik mezelf zo in haar kan herkennen.

Ik liet me in de boekhandel assisteren en kocht twee boeken voor echte tienermeiden. Maar deze keer wilde ik ook nog iets voor de jarige naaien. Allerlei toffe tassen passeerden de revue, maar tijdsgebrek door alweer een nieuwe lesopdracht noopten me tot wat eenvoudiger plannen: een leeskussen. Een ideetje dat ik al lang geleden pinde, en nu eindelijk eens echt maakte.


Ik diepte een oud stofje op uit de kast, sjeesde zaterdag nog naar de winkel om paspel te halen en in geen tijd was het kussen klaar. Oef. Eindelijk iets zelfgemaakts voor mijn metekind.


Ik leende haar nog een paar Geronimo Stilton boeken, daar is ze op dit moment blijkbaar grote fan van. En Lilith, die was vooral fan van het kussen, en vond het niet zo'n fijn idee dat het een cadeau voor iemand anders was...


14 opmerkingen:

 1. Wat een mooi en tof cadeau! Het kussen zal ongetwijfeld veel gebruikt worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig, je dochters blik! Ik vermoed dat je best snel nog eentje moet maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig hoe Lilith serieus op jou lijkt ;)
  En ik ben blij voor jou dat het gelukt is zelf iets te maken voor je metekindje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw, fan van het zomerse stofje!
  In gedachten passeerde dit projectje al regelmatig eens voor jarige vriendjes, maar meestal eindigt het met een envelopje ... blij te lezen dat dit in geen tijd af was!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, eentje om te onthouden! Mooie uitvoering!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. grappige foto van de boze dochter ;-) heel leuk geschenkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel tof geschenkje voor een boekenworm!
  Ocharme je dochter, haar blik is geld waard...
  Ik denk dat je dat patroontje nog eens zal moeten bovenhalen. ;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha! dat snoetje!! tof idee, eentje om te onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij weten dus wat je volgende projectie wordt: een kussen voor Lilith. Zo dat er snel weer een vrolijke lach onder dat krullenkopje verschijnt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. daar zal meter zeker en vast mee scoren... mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat kan ik goed verstaan van Lilith :-) Heel fijn kadoo, ik was (en ben) ook zo'n boekenwurm

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha die lilith ! Ik kan haar wel verstaan .... Ooooo en weet ge wat mij zo blijmaakt? Die kast op de achtergrond.....zo een lekkere rommelkast die toch in het zicht mag! Ik ben altijd wat jaloers als ik op sommige blogs die perfect ongerichte en altijd opgeruimde-zonder-rommel foto s zie....dan vraag ik mij altijd af.....is dat niet allemaal fake....maar uw huis, dat is een ECHT leefhuis ! Béresjiek!!!! Ulle Ernest is ook met zijn gat in de boter gevallen bij jullie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen