zondag 22 maart 2015

Julia + een vraag voor jullie

Behalve een mooie meisjesnaam is Julia ook de naam van een patroon van Compagnie M. - maar bon, dat weet u al lang.

Waarom ik niet al veel eerder een Julia maakte? Ik zou het niet weten. Pure dommigheid, misschien.


Veel woorden moet ik er niet aan vuil maken, vermoed ik. Ik koos voor de basisversie met de verknipte panden, omdat ik vond dat dat bij deze effen stof net iets meer zou geven - al zie je de naden niet op de foto's.
Het patroon is exact wat ik ervan verwacht had: eenvoudig, duidelijk, het zit snel in elkaar, perfect van maat en een echt plezier om te dragen!

De stof is een heel soepele, donkerblauwe glittertricot die ik bij Stoff.be in Alken kocht. De stof voor een meer zomerse versie ligt al klaar, en voor een versie voor Lilith heb ik ondertussen ook al stof klaarliggen.


En dan nu een vraag: ik heb elk seizoen weer een gebrek aan toffe bovenstukken. Rokken, kleedjes, broeken, allemaal geen probleem, maar die bovenstukken, dat vind ik zo moeilijk: t-shirts, truien, topjes in de zomer... Dus: welke bovenstukken maakten jullie al voor jezelf en moet ik echt ook eens proberen? Of welke staan op jullie to-do-lijstje?

12 opmerkingen:

 1. Nu moet ik toch echt de enige zijn die nog nooit een Julia maakte :) Maar ik krijg bij elke versie meer zin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maakte nog niet zoveel voor mezelf maar de Harley top uit LMV wil ik wel eens proberen. En het damesbloesje uit Zo geknipt 2 staat ook nog op mijn to do list. Leuke Julia is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bovenstukken maakte ik ook nog niet zoveel. Niet voor mezelf en ook niet voor mijn meisjes. De Jolene-top van LMV staat wel op mijn 'to do' lijstje. De Mimi-blouse van 'Love at first stitch' wil ik ook nog proberen. De Julia moet ik toch ook eens overwegen. Vooral de versie met het kraagje vind ik leuk. Jouw versie ziet er ook erg geslaagd uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt! Simpel en elegant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat dat je van tijd en het gewone leven als perfect excuus? Ik ben blij dat het gelukt is, want je Julia is mooi! En wat betreft die bovenstukken, ik lees hier zeer geïnteresseerd mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie Julia! Helaas ontbreekt die bovenstuk inspiratie mij ook nog wat, de Zo geknipt 2 dames top staat in ieder geval voor volgende maand op de planning.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, een mooie, en je staat er prachtig mee! Ik maakte een 'proefbloesje' in viscose en draag het eigenlijk heel graag, ik zou dat eigenlijk dringend nog eens moeten doen, ik draag het eigenlijk best vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook nog altijd op zoek naar het ideale bloespatroon voor mezelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. als ik terug begin met naaien start ik ook met de bovenstukken.
  Liefst dingen die snel in elkaar zitten en toch graaf zijn ... dit is nen serieuze kanshebber

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben dol op bloesjes, en heb dit patroon van een euro al 2x gemaakt: http://www.burdastyle.com/pattern_store/patterns/jj (wel met minder en geen ruches). Op dit moment naai ik een Lottie blouse, deze was gratis te downloaden vanaf http://www.lovesewingmag.co.uk/free-sewing-patterns/item/386-pussybow-blouse-pattern-pdf, maar inmiddels niet meer, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele eenvoudige Julia, maar wel prachtig!!
  Ik heb die tricot ook nog vast gehad bij Stoff.be, maar ik vermoed dat hij ondertussen uitverkocht is :-(
  Ik heb al enkele bovenstukken voor mezelf gemaakt die heel erg meevallen qua moeilijkheid, en ook nog vrij aangenaam zijn om te dragen...
  * de "voor appelen en peren" uit ZoGeknipt2
  http://www.neven-jansen.be/mama/2015/1/30/voor-appelen-en-peren.html
  * de "Poppie" uit de facebookgroep Handwerk
  http://www.neven-jansen.be/mama/2014/8/7/poppie.html
  * het "Lydia" tshirt (patroon voor $1)
  http://www.neven-jansen.be/mama/2013/6/16/eens-iets-voor-mezelf.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eh... nog nooit een bovenstuk voor mezelf gemaakt... Succes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen