woensdag 5 april 2017

Aster

Kijk: je hebt mensen die hypes creëren (not me), je hebt mensen die direct mee zijn met de hypes (not me), en je hebt mensen die pas op de kar springen als de hype allang gepasseerd is (yup, that's me).


Met deze Aster ging dat niet anders. Ik vond dat direct een prachtig patroon voor een trui, dat wel, maar het duurde dus bijna een jaar voor ik er eindelijk een maakte - ondertussen zijn er zeker een miljard gemaakt door anderen die dus wél meewaren met de hype haha.


Die laattijdigheid neemt niet weg dat ik zotcontent ben met mijn nieuwe trui. Ik maakte hem vorige vrijdag af, en droeg hem ondertussen meer wel dan niet.

En de maat, Piepow?
Ik mat een goed zittende trui op en vergeleek die met het patroon. Zo kwam ik bij maat 36 uit, ook mijn confectiemaat. Ik las al heel vaak wat tips rond de Aster op allerlei naaigroepen op FB, en verlengde dus de panden (in mijn geval was 8cm genoeg, maar ik ben dan ook niet groot) en ook de mouwen een beetje. Verder gebruikte ik het rugdeel van de kraag ook vooraan. Als ik nog eens een versie naai, denk ik dat ik voor het kraagdeel zelfs een maatje kleiner ga gebruiken. Het staat niet echt open vooraan, maar veel scheelt het toch niet.

Het resultaat is alleszins een goed zittende comfortabele sweater, en dat is exact wat ik wou! Patroon: Aster, La Maison Victor mei/juni 2016 
❦ Stof: French Terry Oudroze, Stof op Zolder

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2017
In (gekocht en gekregen): 14
Uit (verwerkt en verkocht): 14


17 opmerkingen:

 1. Ik zag hem al in 't echt en kan dus bevestigen dat ie echt goed gelukt is. En mee zijn met hypes, dat is hier ook niet aan de orde. Ooit maak ik echt eens een Candy Dress. Was het nu 2016, 2015 of 2014? 😂🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig. Ideaaaaal om nu te dragen.
  Ik ben graag mee met de hype maar spring meestal te laat op die trein omdat de tijd hier schaars is 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Auwtch... Ik pas nog niet eens in één van je categorieën want ik maakte er nog steeds geen #bloos. Hoewel ik de trui ook onmiddellijk leuk vond en zelfs quasi meteen stof kocht voor een exemplaar. Ach wel... Dan ben ik "buiten categorie" 😉 mooi exemplaar maakte je daar!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, staat je goed! Ik behoor tot de categorie: direct mee met de hype om hem direct ergens op de te-naaien lijst te zetten. Ergens onderaan, want ik heb hem nog steeds niet gemaakt....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welja, dat is misschien ook de categorie waar ik in thuishoor :-)

   Verwijderen
 5. Een heel mooie trui! Dtaat je heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zoals jij, ook altijd één van de laatsten ;-)
  Een heel toffe versie, die van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh ja ik ben volledig mee in de flow van hopeloos achterkomen qua patronen :D Maar dat maakt niets uit jong :) Ik denk stiekem: hé, ik heb een leven en heb geen tijd om altijd zo sebiet het nieuwste van het nieuwste te maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier nog zo een! ;-) De mijne ligt geknipt klaar, dat is al veel haha! Mooi examplaar die van jou, ik ben fan. En net leuk om ze nu weer tegen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi! Ik was mee met de hype maar versie 1 belandde in de vuilnisbak en versie twee kwam er niet van haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kijk, ik hink zelfs nog achterop want tot op vandaag nog steeds geen Aster in mijn omgeving te bespeuren ;). Hoewel ik een rok heb waar die trui perfect zou bij passen #schaterlach
  Weet je, ik geniet enorm van jouw schone exemplaar, dat maakt mij ook al gelukkig sè

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk hoor!

  Ik zal nooit meedoen met een hype om de hype, maar de Aster is nu eenmaal een tof model, dus groot gelijk dat je'm gemaakt hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. de aster is inderdaad echt een hype (ik schreef er zelfs een blogberichtje over toen ik de meute volgde) maar het is dan ook zo'n zalig patroontje waar iedereen mooi mee staat
  opnieuw een succesvol exemplaar waar je veel plezier aan gaat hebben (helaas zou ik zeggen vanaf morgen nog meer dan vandaag want het zonnetje waardoor hij vandaag te warm zal zijn zal verdwijnen)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hele mooie versie, en inderdaad een super comfy trui! Ik heb de halsboorden voor- en achteraan 2 cm versmald, en vind het nu prima!

  BeantwoordenVerwijderen