donderdag 8 juni 2017

Just Knot It

Ahum. Kuch. Blijkt dat hier van 30 april geleden te zijn dat ik nog iets postte. Een radiostilte die niet gepland was, maar bon, ik ga mezelf hier eens geweldig herpakken si.

Het eerste dat ik jullie presenteer is een perfect voorbeeld van mijn pogingen tot gebruik-dat-nu-eindelijk-eens-want-dat-ligt-hier-nu-al-zo-lang. Het patroon - je herkent het natuurlijk wel, Just Knot It van Mind the Whale - kocht ik vrijwel meteen toen het uitkwam, de stof - een heerlijk zacht zebrastofje van Strass - kocht ik een goeie twee jaar geleden bij Mon Depot. Hoog tijd om actie te ondernemen, dus!


Om wat kleurcontrast te creëren in de strik en ook in de knopenflapjes op de rug, gebruikte ik stof van een oude rok (eerder deed ik dat ook al hier), en het zwart-grijze past perfect bij de zebra's. Toen ik in mijn bescheiden knopencollectie ook nog de perfecte knoopjes vond, kon mijn naaigeluk even niet op :-) .


Het stofje is heerlijk zacht maar daardoor ook heel erg fluffy en moeilijk te bedwingen, en daarom koos ik niet voor de overlappende zijnaden. Ik vind die nochtans heel mooi, dus ik heb meteen een goede reden om ooit nog een tweede versie van dit kleedje te maken. De glibberigheid van de stof maakte dat ik soms wat minder mooie woorden hanteerde tijdens het naaien, maar uiteindelijk kwam dat allemaal goed.


Het patroon, daar heb ik trouwens alleen maar lof voor. Het zit goed in elkaar, en ook de uitleg is heel erg duidelijk. Blij, dus, dat zijn we hier met dit kleedje!

Zeg, maar Piepow, Lilith wilde toch alleen nog maar kleedjes
in tricot dragen?
Juist. Ze had het altijd maar over kleedjes in "harde stof" en dat ze die niet
meer wil, enkel nog kleedjes in "zachte stof". Ik vertaalde dat
zelf naar tricot en katoen, maar deze ultrazachte stof wil ze dus
ook nog dragen. Op zoek naar meer van dit soort stoffen, dus!
 Patroon: Just Knot It, Mind the Whale 
❦ Stof: zebra's van Strass, gekocht bij Mon Depot

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2017
In (gekocht en gekregen): 19
Uit (verwerkt en verkocht): 20

11 opmerkingen:

 1. Met het mooie weer van de laatste tijd zit dit patroon ook niet ver in mijn gedachten ;). Heel mooi Tine - en blij dat ze 'weer' jurkjes wil dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig kleedje, alles past perfect bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die zebra's, ik naaide daar een Tulipje mee, wat een lastige stof hé! Maar ook Mila vindt het één van haar leukste en zachtste jurkjes. Ik denk dat het tijd wordt dat Lilith en jij double gauze eens ontdekken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik zag die zebra's toen bij jou voorbijkomen. Een heel lastige stof inderdaad, maar ik ben toch superblij met het resultaat. En ja, double gauze! Ik dacht daar ook al aan.

   Verwijderen
 4. Oh, wat een zalig jurkje!! Fijn om je terug te zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig jurkje! Laat die zachte stofjes maar aanrukken voor nog wat zomergerief :-)

  BeantwoordenVerwijderen