zaterdag 30 september 2017

Zachtheid voor een heel speciaal baby'tje

Als er in onze omgeving een nieuwe baby geboren wordt, dan doet me dat altijd iets. Iets met schattigheid en nieuw leven en een moederhart dat dan heel even wat sneller gaat slaan. Maar toen ik een paar maand geleden via FB een nieuwe mama leerde kennen die op nog geen 5km van onze deur woont en net als wij, nu bijna 4,5 jaar geleden, onverwacht een baby met een extra chromosoompje kreeg, werd ik helemaal week vanbinnen. Meteen kwamen alle herinneringen aan het begin van Ernests leven terug, een trip down our hobbelige memory lane, of zoiets.

Lieve kleine J verraste haar mama en papa bij haar geboorte, maar het doet ons deugd te zien hoe ze haar met zoveel liefde ontvangen dat ik nog bijna zou gaan geloven in een theorie die zegt dat downkindjes zelf kiezen in welk gezin ze geboren willen worden. Toen we haar dan vorig weekend eindelijk in levenden lijve mochten ontmoeten, wilde ik daar absoluut niet met lege handen aankomen. Onze speciallekes kunnen alle zachtheid van de wereld gebruiken, en dus gebruikte ik de rest van een heerlijk zachte stof voor het kleinste sweatertje dat ik ooit naaide.


Ik wilde eigenlijk de Mare Sweater van Spoetniksels maken, maar dat patroontje bleek om drukknoopjes te vragen, en die gebruik ik liever niet voor een cadeautje - ooit leer ik er deftig mee werken, beloofd! Op zoek dus, naar een babysweaterpatroontje zonder kamsnaps, en zonder enveloppehals ook want dat zie ik niet zo graag. Uiteindelijk kwam ik uit bij de raglan sweater van Brindille & Twig, en op geen tijd - echt! - zat dit sweatertje in elkaar. Lieve kleine J kan de herfstwandelingen met haar mama en papa vanaf nu in ultieme zachtheid maken. Mission accomplished.  Patroon: Raglan sweater, Brindille & Twig 
❦ Stof: restje ultrazachte konijnensweater van bij Stof op Zolder

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2017
In (gekocht en gekregen): 29
Uit (verwerkt en verkocht): 32

BewarenBewaren

11 opmerkingen:

 1. Zo lief. Hopelijk kunnen jullie een grote steun zijn voor elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kleine meisje zal het lekker warm en gezellig hebben in misschien wel haar eerste sweater!
  Mooi om te lezen dat jullie deze mensen hebben leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk truitje! Ik heb dezelfde drukknoopangst voor cadeautjes en ontwijk die dus ook zoveel mogelijk. Eigen baby's gaan er hier niet meer komen, dus ik moet me toch eens over die angst heen zetten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel gezellig truitje! en hoera voor een nieuw vriendinnetje voor Ernest en Lillith!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, zo mooi! En tot nu toe deel ik jouw theorie over de families van Down-kindjes, altijd schatten van mensen (net als de kindjes zelf)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat een mooi cadeautje, daar gaat die kleine spruit heerlijk in stralen!

  BeantwoordenVerwijderen