woensdag 25 oktober 2017

PJ twinning

Omdat ik van het slechte weer heimwee krijg naar die heerlijke zomermaanden, presenteer ik jullie vandaag nog een echt zomernaaisel. Van een gekoesterde lap Elmotricot in mijn kast maakte ik twee maal dezelfde-maar-toch-anders pyama - ik was ervan overtuigd dat ik een meter had, tot bleek dat dat maar 70cm was, en moest dus puzzelen en meten om het maximum uit de stof te halen.


Hoewel het niet mijn bedoeling was om twee gespiegelde versies te maken, bleek dat uiteindelijk wel de beste manier te zijn om mijn stof zo goed mogelijk te benutten. Ik combineerde met effen rode tricot uit de kast, al ziet de lezer-met-arendsogen wel dat ik twee verschillende tricots gebruikte - oftewel, ik gebruikte hier nogal wat lappen uit mijn kast helemaal op.


Die kinders van mij, die waren ongelooflijk content met hun zelfde pyama's. Voor de rest van de zomer heb ik ervoor moeten zorgen dat ik ze die op dezelfde avonden aan mochten doen, of ik kreeg onder mijn voeten.


Die zomer, daar droom ik nog even van als ik deze foto's terugzie. En ondertussen ben ik al bezig aan de lange pyama's, zoals wij dat hier noemen. Patroon: Alex & Anna Summer pjs van peek-a-boo pattern shop
❦ Stof: Elmo tricot, ooit gekocht bij Miss Tiggr

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2017
In (gekocht en gekregen): 31
Uit (verwerkt en verkocht): 35

8 opmerkingen:

 1. Zo plezant, dezelfde pyjama's. Ik heb die stof ooit ook gehad, en ze moest er ook helemaal aan geloven, uit het laatste restje maakte ik zelfs een boxershortje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word zo ongelooflijk vrolijk van die wisselwerking tussen die twee. Knap gepuzzeld met 70cm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niets heerlijkers dan matching pyjama's. Het verhoogt de schattigheidsfactor met 10! Hier staan de 'lange' pyjama's ook op de planning :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo geweldig schattig. Fijn om eens geen exacte twinning te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi, die pyjama's! Kan je 't ze kwalijk nemen dat ze die samen willen dragen? Groot gelijk hebben ze!

  BeantwoordenVerwijderen