maandag 23 juli 2018

Girlie Rocker

Een tijdje geleden passeerde in een naaigroepje op Facebook een foto van een kleine meid in een tof kleedje. Het patroon was dat van de Girlie Rocker van Freestyle Rocker, een Duitse patronenontwerpster die mij tot dan totaal vreemd was. Ik zag er direct een model in dat perfect zou zijn voor onze pré-tiener, en haalde het patroon dus in huis.


Het kleedje bestaat uit een oversized bovenstuk met daaronder een heel nauw aansluitend rokje. Meten is weten, en dat geldt bij dit patroon ook zeker! Voor het bovenstuk gebruikte ik maat 128 en verlengde naar 134. Voor de rok nam ik maat 128, verlengde met 8cm en hing er daarna nog een boordstof boord van 5cm breed aan vast. En nog is dat rokje absoluut niet te lang... Bij een volgende versie neem ik voor de rok ook een maatje breder, alhoewel dochterlief zelf heel erg blij is met dat nauwe rokje.


In de stof herkennen jullie natuurlijk de herons van SYAS.


Het is een fijn patroon, ik hou van de combinatie van oversized bovenstuk met een nauw rokje. Er bestaat ook een mamaversie van, hmmm, zou ik?

------------------------------------------------------------------
Patroon: Girlie Rocker - Freestyle Rocker
Stof: Playtime Herons - See You at Six
 
Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2018
In (gekocht en gekregen): 30
Uit (verwerkt en verkocht): 28

2 opmerkingen:

  1. haha, ik zag de foto's zonder eerst te lezen en ik dacht...daar kom jij ook mee weg (en dan lees ik de laatste zin, voila, op zoek gaan naar een grotere versie;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh my, dat rokje is wel èrg kort dan, niet? Zelf vind ik het topje wat te lang naar mijn goesting maar ik kan me zonder probleem voorstellen dat het helemaal dochterlief haar ding is; hup, kopen dat mama patroon ;)

    BeantwoordenVerwijderen