maandag 29 april 2019

Rocco baby!

Het wordt stilaan duidelijk dat sweaters de eerste kledingstukken zullen zijn die ik voor Ernest niet meer zomaar in de winkel zal kunnen kopen. Met zijn heel erg korte armpjes en ook wat kortere bovenlijf, zijn de meeste gekochte sweaters qua lengte-breedteverhouding niet meer ok voor hem. "Al een chance dat ik kan naaien", denk ik de laatste tijd dus wel vaker dan voorheen.


Nog een chanceke:  Met Rocco van Zonen09 heb ik duidelijk mijn basissweaterpatroon gevonden. De pasvorm is perfect voor mijn kleine ventje, en met zowel een raglan- als een ronde-mouwen-versie, kan ik er alle kanten mee uit. Vandaag presenteer ik jullie een nieuwe raglan-Rocco in een lang gekoesterd jacquardstofje van Lilybalou.Ik maakte de 104 standaard, en kortte de mouwen 2cm in. De panden kon ik zo laten, wat me doet vermoeden dat Rocco voor veel kinderen waarschijnlijk aan de korte kant is. Voor ons is dit alvast perfect!

We trokken voor de foto's naar een mini-natuurgebiedje hier vlakbij, en meneertje toonde zich zoals gewoonlijk van zijn beste deugnieterige kant. Hij mocht er met stenen gooien, ruiken aan paardenbloemen en rietstengels uit de grond proberen te trekken...

... en toen hij het wat beu werd, was daar zoals altijd grote zus om wat troost te bieden. 


Een simpel naaisel, maar het maakt mij alvast weer eens heel blij!


------------------------------------------------------------------
Patroon: Rocco van Zonen09
Stof: jacquardtricot blauw Lilybalou

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2019
In (gekocht en gekregen): 12
Uit (verwerkt en verkocht): 14
17 opmerkingen:

 1. Heel mooie Rocco en dito foto's!
  Ik smelt een beetje bij die laatste :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie Rocco. En war een toffe foto’s !! Fijn dat broer en zus zo goed met mekaar kunnen opschieten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sweater ! Knap ventje, écht fotogeniek !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gelukkig dat je kan naaien inderdaad want goed passende kledij made by mommy is toch extra speciaal. en je combinaties van stof en patroon vind ik altijd super geslaagd (en aan de foto's te zien hij ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, wat een geweldige gave om te kunnen naaien! Ernest blijft het schoonst geklede kind van de klas ;-) En die eerste foto's, zo knap! (zowel kind als foto's, al versterkt het eerste het tweede natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit blauw staat hem geweldig goed! Met dit patroon zit je nog lang goed hoor, voor je het weet dienen de tienermaten zich aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan zijn groeitempo duurt dat nog héél lang - maar ik heb voor de zekerheid dat patroon ook al maar meteen aangekocht :-)

   Verwijderen
 7. Hoe mooi, zowel de trui als de foto's. Die laatste foto, met zijn grote zus, dat is er eentje om te koesteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super handig inderdaad dat je zelf kan naaien! Prachtige sweater in een stofje wat ik al heel lang niet meer zag :) Wat een mooie zus-broer foto, de liefde spat er van af!

  BeantwoordenVerwijderen