vrijdag 8 juli 2011

Smockrokje

Ik kondigde het hier al aan: ik wilde proberen een smockrokje te maken. Zo'n proeflapje, da's één ding, maar dan in 't echt, brrr, ik was bang om eraan te beginnen eigenlijk. Maar dat was helemaal niet nodig! Ik geloof dat dit zowat het gemakkelijkste is dat ik ooit al gemaakt heb. Dit doe ik nog, zeker weten hoor.

Ik las wat uitleg hier en hier en begon vol goede moed. Echt heel leuk, en niet moeilijk. Even zonk de moed me in de schoenen: ik had ergens gelezen dat je moet vertrekken van een lap die dubbel zo breed is als de tailleomtrek. Zo gelezen, zo gedaan, maar toen ik klaar was met smocken, dacht ik toch dat ik het rokje zou mogen weggooien: vééél te breed voor ons madammeke haar fijn poepke. Maar - hoera! - eens met een goed heet streekijzer erop, en het wonder geschiedde: je hoort dat dus bijna krimpen. Ikke blij! En na meneer Piepows compliment "Zo mooi! Dat zouden we toch direct voor haar kopen als we 't in de winkel zagen hangen", was mijn dag helemaal goed natuurlijk.Het stofje kocht ik bij stoff.be in Alken, en zag ik eerder al bij Elisanna passeren.

Foto's van Lilith met het rokje heb ik nog niet. Ik heb het haar natuurlijk wel eens gepast, en 't past perfect, maar met het weer van vandaag kon ik geen mooie foto's maken. Zo'n zomers rokje in zo'n regenweer, dat zou een grote zonde zijn.

Die foto's komen dus nog, maar nu eerst ...

4 opmerkingen: