maandag 4 juli 2011

Beach towel dress, ofte strandlakenkleedje

Adrianna van crafterhours schreef vorig jaar een berichtje over beach towel dresses, en ik wilde er zo ook wel eentje voor Lilith. Als ik thuis haar zwembadje vul, zit ze er evenveel naast dan in, en dan kan zo'n kleedje handig zijn.

Net toen ik besloten had me eraan te wagen, en de handdoek gekocht had, las ik bij Polkadotjes dit. Lap. Geweldig toch, die badjas. Twijfel twijfel. Dan toch maar het kleedje gekozen, Lilith trekt graag aan alle linten die ze tegenkomt, dus zo'n echte badjas zou niet lang aanblijven. Een project voor volgend jaar dus!

Het kleedje is eindelijk afgeraakt. Het model in kwestie ligt in dromenland, dus heb ik even haar beer ingehuurd voor een fotosessie.Morgen mag ze 't passen, het zal haar hopelijk heel schattig staan.
Maar wat heb ik gevloekt op die biais zeg! Na mijn eerste geslaagde confrontatie met biais, dacht ik dat ik alles kon. Niet echt dus. Het eerste deel: geen probleem. Gewoon vaststikken. Simpel. Mooi omplooien en vastspelden: geen probleem. Maar dan: weer stikken. Om GEK van te worden. Ik doe hoogstwaarschijnlijk iets verkeerd, maar dat schuift en plooit dat het niet mooi meer is. Ik heb het volledig losgemaakt en ben opnieuw begonnen, maar beter was het niet, integendeel. Resultaat: een biais rond de nek die op verschillende plaatsen zo vastgestikt is:


Iemand een idee wat ik fout doe? De rand van de biais kruipt tussen de 2 delen van m'n persvoet, en dan loopt het fout.

Als ik ooit nog de moed vind, doe ik het opnieuw. Ooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten