maandag 26 september 2011

Naaien in slow motion

Ik doe momenteel aan naaien in slow motion.


Ziet u dat beetje gele draad bovenaan? Ziet er onschuldig uit, ik weet het. Maar kijk eens beter.


Juist ja, dat onschuldige stukje draad zit in een naald, en met die naald doe ik in de naailes aan "driegen". Zucht. Elk papieren patroondeel op het desbetreffende stoffen patroondeel spelden, enkel wel te verstaan, en langs de rand van het papier gaan met driegdraad.

Tijdrovend? Zeker.
Saai? Zeker
Vervelend? Bij momenten zeker ook ja.

En nuttig? Awel, eigenlijk ook. Ik heb tijdens de zomervakantie niets gedriegd, en dat gaat ook. Maar met dat driegen weet je perfect waar je moet stikken, en liggen je patroondelen altijd goed.

Ik heb er dus een beetje een dubbel gevoel bij, bij dat driegen. Ik heb telkens het gevoel dat dat een immens tijdverlies is, maar eens ik dan - eindelijk! - aan het stikken sla, moet ik wel erkennen dat het vaak helpt om precies te werken.

Ik probeer het zo veel mogelijk thuis te doen nu, dat saaie werkje. Tijdens de les leer ik liever dingen bij die ik nog niet kan!

6 opmerkingen:

 1. Hihi, zou ook dat gevoel hebben. Bij mij moet ook alles snel gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh, heb k ook een hekel aan, maar soms kan het niet anders! & zelfs durf k het toch nog anders te doen dan mijn driegdraad me voorzegt, & da werkt ook ... tot hier toe ;) groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jep, saai! als het echt niet anders kan, dan doe ik het ook hoor...

  ik ben wel benieuwd naar het resultaat, want dat is een heel mooi stofje dat je daar aan het driegen bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, zo herkenbaar. Ik heb er ook een hekel aan, maar het helpt écht wel. Ik vind het er toch altijd een pak netter uitzien als ik eerst "gedriegd" heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een werk !!Maar wel met een mooi resultaat...

  BeantwoordenVerwijderen