maandag 5 december 2011

Een broekje voor Lilith

Ik doe Lilith graag rokjes en kleedjes aan, maar ook broekjes mogen zeker niet in haar garderobe ontbreken. Soms zijn die gewoon comfortabeler - ik ben zelf ook een verstokt broekendrager, en dat zal er wel voor iets tussenzitten.

Dus ging ik op zoek naar een "snel broekenpatroontje" voor mijn meisje. Ik doorbladerde Ottobres en Knippies, maar vond niets dat me aanstond én bovendien ook onder de noemer "snel" viel. Uiteindelijk tekende mijn lerares een patroontje voor me uit, en ik kon aan de slag.

Vorig schooljaar maakte ik al een broek voor mezelf, dus het in mekaar zetten ging heel vlot, vooral omdat ik er geen rits en geen zakken in verwerkte. Simpel, rechttoe rechtaan dus.


Ons madam had niet echt zin in poseren...
... dus ik moest een paar foto's "stelen" terwijl ze papa hielp om haar melkje te maken.
Het broekje is nog te lang en ook nog iets te breed. Duidelijk op de groei, alweer.
Ik werkte met een valse rits (hoe heet zoiets eigenlijk? "valse gulp" vind ik zo vreemd klinken.), om het er iets echter uit te laten zien. 


Het stofje komt van bij In den Beer, ik twijfelde er nog een beetje aan, maar ik ben er nu wel content van.

Van het patroontje zelf ben ik niet zo overtuigd. I.p.v. per sé voor een snel projectje te gaan, kies ik volgende keer denk ik toch gewoon voor iets dat ik mooi vind en dat dan desnoods wat meer werk is. 't Is niet dat ik het haar niet ga aandoen, maar 't is geen grote liefde. Iemand tips voor broekjes voor tweejarige meisjes?

11 opmerkingen:

 1. Ik kan je geen raad geven over broekjespatronen voor 2-jarige meisjes, maar ik vind jouw versie wel mooi geworden! Erg mooi stofje ook.
  Wat je zegt over de snel-klaar-projectjes (dat je soms beter toch iets meer tijd neemt om iets uit te werken) merk ik bij mezelf ook... Ik heb niet altijd zin om veel tijd in een project te steken, maar als ik het dan toch doe, ben ik over die dingen meestal vééél tevredener...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind 't wel een geslaagd broekje! Ik denk dat 't een zaligheid is om te dragen.
  Hier worden ook meestal kleedjes en rokjes gefabriceerd. Maar dit broekje maakte ik al 2 maal en ben wel tevreden over het modelletje en de dochter ook:
  http://yanem.blogspot.com/2011/10/japans-bloesje-en-knippie-broekje.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook heel geslaagd! En snel klaar is bij mij meestal een volstrekte voorwaarde...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je broekje heel mooi... leuk met dat roze. Zelf maakte ik al een aantal malen het MADE-patroon (ondertussen een klassieker in blogland zeker?). Gemakkelijk en ik vind het ook mooi vallen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heet een 'nepgulp'. Ik denk als het broekje beter past dat je het modelleke wel mooi zal vinden. Eventueel geleidelijk aan een beetje versmallen naar boven toe (zijnaden en kruis). Het stofje is in ieder geval prachtig! En die kleine trekt op u, amai!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op mijn to-do-lijstje, maar nog niet zelf geprobeerd staat een broekje van Heidi&Finn (http://www.etsy.com/listing/65655845/pleat-bottom-pants-pattern-and-tutorial). Ik heb het patroon hier "liggen" (of hoe zeg je dat van een pdf-patroon). Geef gerust een seintje als het je iets zegt, misschien kunnen we ruilen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk ook dat het modelleke beter zal passen naarmate ze groeit. De stof vind ik zeer mooi, met dat roze accent. Troost u, ik heb dat ook vaak voor dat ik ets te ruim maak. Maar beter zo dan te klein :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel schoon ziet er dat uit met je leuke dochter! helaas zit de dochter nog niet in de broekskes-fase ... zucht ... liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dat ze er super schattig mee is. Het stofje past super voor dit broekje. Wanner ik broekjes maak, ga ik meestal voor Knippie (die van Ottobre zijn dikwijls te ruim voor onze kinderen tenzij het smalle modelletjes zijn).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Katja: ja dat broekje dat jij maakte voor Yane, dat heb ik gezien en ik vind het super! Denk wel dat dat boekje niet start aan 2 jaar, maar enkel grotere maten. Toch nog eens kijken.

  @Mel: dat Made-patroon heb ik ook overwogen, maar ik durfde om de een of andere reden niet goed. Misschien toch eens proberen, de meid heeft nog broekjes nodig alleszins.

  @Storm: 't schijnt, ja :-)

  @Leentje: dat patroontje heb ik ook! Ben bijna beschaamd om het te zeggen, maar ik was het vergeten... Ik wilde het sowieso liever eens proberen met een zomerser (dus dunner) stofje, denk dat dat mooier zal zijn met die plooitjes onderaan. In ruilen ben ik anders wel altijd geïnteresseerd, dus let me know als je nog andere dingen te ruil hebt.

  @Ballétoile: inderdaad, te klein is nog erger. Ze zal er wel "ingroeien" zeker.

  @Mimi: Lilith is nog te klein om zelf echt te beseffen wat ze aan wil. Dus ik mag nog kiezen wat ik maak!

  @Mini-@-Tuur: Dit modelletje is gebaseerd op een modelletje uit een Knippie, maar dus toch nog te groot. Onze meid is nu eenmaal heel klein en fijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben er ook nog niet helemaal uit in welk stofje ik dat nu zou willen maken, het mag inderdaad niet te zwaar zijn...

  Ik ben van plan om mijn "patroontjesbibliotheek" één dezer dagen eens op mijn blog te zetten, kom dan gerust eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen