maandag 15 april 2013

Plan B

Ik liet jullie een hele tijd geleden al een eerste babynaaiseltje zien. Bestemd voor ons buurjongetje Miel, alleen wilde ik het niet afgeven omdat de kamsnaps niet helemaal goed zaten. Plan B, dus, want ik wilde dat schattig manneke toch echt wel iets zelfgemaakts geven.

Ik durfde niet opnieuw iets met kamsnaps riskeren, en koos dus voor een babybroekje, shirtje en mutsje. Meneer Piepow vond de stof met paddestoeltjes heel leuk, en ik had nog genoeg, dus werd het dezelfde stof-boordstofcombinatie.


Het shirtje is er eentje volgens dit patroon. Heel simpel, en met leuk resultaat! Ik mocht ook meteen ondervinden wat voor geweldig materiaal een boventransportvoet is, omzomen van tricot was nog nooit zo eenvoudig.Het broekje maakte ik volgens dit patroon. Zalig toch, zo'n monkey pants. Ik zie het al helemaal voor me, zo'n zalig schattig pamperkontje daarin.En het mutsje, tja, dat is er niet helemaal uitgekomen zoals bedoeld. Ik wilde paddenstoeltjes aan de buitenkant en rood aan de binnenkant, zodat het omgeslagen boordje rood zou zijn. Het patroontje dat ik ervoor gebruikte, leent zich daar blijkbaar niet toe... Het ziet er dus zo uit:


Voor een babymutsje moet ik dus nog op zoek naar een ander patroontje. Gelukkig vonden Miels mama en papa het zo ook heel leuk.

En willen jullie geloven dat ik bijna stress had om het af te geven? Ik maakte nooit eerder iets dat niet voor eigen gebruik was... Ik ben alvast heel benieuwd om kleine Miel in zijn paddenstoelenoutfit te zien...

12 opmerkingen:

 1. 't Zal een superschattig kaboutertje zijn! Zo'n mooi pakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. daar heb je kleine miel vast en zeker blij mee gemaakt :-) mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een prachtig cadeau, met hart en ziel gemaakt en zo'n mooi resultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk geworden. Dat stofje is inderdaad erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, maar zie, dat gaat de meest geweldig schattige baby ooit zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh, ik kan dat die stress. Voor jezelf is toch nog iets anders dan voor een ander...maar in jouw geval was de stress niet nodig. Echt niet, schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superschattig. Hoef je echt niet om te stressen... Liefs

  BeantwoordenVerwijderen