dinsdag 27 augustus 2013

Elinina

... of iets dergelijks.

Het idee was simpel. Ik zou voor Lilith een tas maken en die vullen met wat leuke spulletjes. Bij haar eerste bezoekje aan haar broer op de materniteit zou ze die krijgen. Een contente meid met meteen ook wat "bezigheidstherapie" voor in de kamer, ideaal, toch?

Het werd een combinatie van de eenvoudig te maken tas van Elisanna  met de menina van Eloleo. Ik drukte Elisanna's tas af op 85%, en verlengde de handvaten van de menina. Het formaat is nu ideaal voor Lilith.

Broerlief gooide roet in het eten door 2,5 weken te vroeg ter wereld te komen. Ik begon aan de tas de dag voor zijn geboorte. Alle delen waren geknipt, de buitenstof en voering hingen aan elkaar, en de dag nadien zou ik dat ding wel vlug afwerken. Niet, dus. En nadien bleef alles gewoon véél te lang liggen. Te veel aan mijn hoofd. Mijn naaimachines werden schandelijk verwaarloosd.

Gelukkig komt het stilaan terug. De kriebel om te naaien is er weer, en dus werkte ik eerst maar Lilith tas af.De spulletjes voor erin had ik wel al in huis, en die kreeg ze wel al. Dat er een tas voorzien was, wist ze gelukkig niet. Ik zou er nooit zo lang mee kunnen wachten hebben, natuurlijk.


Lilith was best blij met haar tas, maar heeft hem eigenlijk nog nooit echt gebruikt. Ik zal dus nog maar even wachten om haar nog een tasje te maken.En zo ben ik weer gelanceerd. Ondertussen ben ik al met andere dingen bezig, en ik voel dat ik het echt gemist heb. Wordt vervolgd!

6 opmerkingen:

 1. super! fijn te horen dat je weer helemaal 'back' bent!! en mooie tas! leg ze maar even weg, binnen een paar jaar wil ze niets liever :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eens de smaak te pakken, altijd de smaak te pakken? En het tasje zal heus nog veel dienst doen, want er komen ongetwijfeld nog allerhande clubjes en lessen aan! Wij hebben hier een box met 12 zakken (tekenles, zwemles school, turnles school, turnen club, basket, ballet, tekenles, ...)!
  Benieuwd naar je volgende maaksels!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had voor onze Nand ook een tas gepland voor in ziekenhuis met spulllen. En die was ook niet klaar toen ik beviel (alleen was ik wel een 5 dagen over tijd). Maar nu gebruikt hij ze wel. Als hij ergens naar toe gaat mag hij daar zijn speelgoed insteken dat hij wil meenemen, enkel wat in de tas kan mag mee.
  Het is niet zo vanzelfsprekend he, tijd voor jezelf (en dus ook je naaimachine) maken als er zo een vers boeleke in huis is. Wat je vooral moet doen is genieten van de tijd met dat kleine wondertje (en het groete ook natuurlijk) en van de gestolen momentjes voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die tasjes blijven leuk om te maken hé!
  Mooi stofje.

  BeantwoordenVerwijderen