zaterdag 7 december 2013

Welkom klein neefje *deel 2*

Ik maakte voor ons nieuwbakken neefje niet alleen een wikkeldeken, maar gebruikte ook eindelijk een paar patroontjes die al langer op mijn te-naaien-verlanglijstje stonden: de divided basket van Noodlehead en een überschattig giraffenknuffeltje.

De stof voor het pampermandje is dezelfde als voor de wikkeldeken, in andere tinten. Ik combineerde met paarse gabardine van de stoffenkamer.
* Ik vergat de krijtlijn vooraan eraf te wassen voor de fotoshoot, en 
had nadien geen tijd meer voor een nieuwe shoot...*

Wat een tof patroon zeg! Heel duidelijk uitgelegd, zelfs die scheiding maken verliep van een leien dakje. En het  formaat vind ik ideaal, zo handig voor veel meer dan alleen maar pampers en andere babygeriefjes.

Met de restjes van de deken fabriceerde ik nog vlugvlug een girafje. Ik zag het voor de eerste keer verschijnen bij Elisanna, en pinde het naarstig. Nadien bleef het dus bij een pin, tot nu. Ondertussen verschenen ze nog her en der, en ik blijf ze schattig vinden. Het was m'n eerste knuffeltje ooit, maar zo tof! 


Rafke kreeg ook zijn plaatsje in het mandje...

 
... en zo vertrokken we met ons mandje op babybezoek.

Op verdere naaisels wordt het hier nu wel langer wachten. Mijn naaitijd werd gereduceerd tot niks-nada-noppes door het *vul hier een niet-al-vriendelijk-adjectief-naar-keuze-in* RSV-virus dat ons Ernestje nu al 10 dagen in het ziekenhuis houdt, zonder direct zicht op wanneer hij naar huis mag komen. Dat in combinatie met  een job voor mezelve (eindelijk, dat wel, maar de timing kon beter), en derhalve heel veel voorbereidingswerk, zorgt ervoor dat mijn machines hier in alle eenzaamheid stof staan te vergaren. Er is een kleedje voor Lilith geknipt, en mijn doel is om het tegen kerstavond toch in mekaar te krijgen. Zou moeten lukken, toch?

10 opmerkingen:

 1. Goed gelukt! Ikvind de combinatie met je gabardine heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk en het stofje is super ! Het patroon voor het mandje kocht ik ook onlangs, nu nog wat tijd vinden om het eens te maken … En ik duim voor Ernestje, dat hij vlug beter mag worden !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige cadeautjes ! Veel beterschap voor Ernestje. Hier werd het petekindje van DMDH afgelopen ook opgenomen door dat vervelende virus, het manneke is 5 maanden oud. Zo een opname zet uw leven even op zijn kop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap!! En gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kleurencombinatie! Veel beterschap voor je zoontje en veel succes met je nieuwe job!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien helpt een Raf II om Ernestje rap uit het ziekenhuis te krijgen? ;-) Ik duim alvast mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo mooi gedaan ! Ik duim hard mee dat Ernest er snel weer bovenop komt !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ai, wat sneu voor Ernest... hopelijk is hij snel weer beter! Mooi cadeau, prachtige kleuren. Hoop dat de job je goed gaat bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi cadeau, echt een kraamkadootje waar je iets aan hebt. En dat bijpassende knuffeltje, té schattig!

  BeantwoordenVerwijderen