woensdag 9 juli 2014

Goodreads, anyone?

Dankjulliewel, voor alle tips die ik kreeg als reactie op mijn vorige post!

Ik ben nog steeds naarstig bezig met boeken en lectuur - in die mate dat ik er mijn naaimachine even voor aan het verwaarlozen ben, maar bon, een mens kan maar één ding tegelijk natuurlijk.

Ik maakte me ook een account op Goodreads aan. Tof! Al weet ik zeker dat ik er nog niet de helft van heb ontdekt.En jullie, zitten jullie op Goodreads? Wat is het handigst? Wat moet ik zeker weten om er alles uit te halen wat er uit te halen valt?

4 opmerkingen:

 1. Ik haal daar vooral veel uit door boeken eerst eens te "scannen" voor ik ze lees, en de beoordelingen te lezen. Verder gebruik ik reading challenge ook, om mezelf extra te motiveren om te lezen. Ik heb mijn goal voor dit jaar op 25 boeken gezet, en zit aan 16! Het lukt dus vrij goed :) Dit is mijn account: https://www.goodreads.com/review/list/9932531-alfonsiene?format=html&shelf=read

  BeantwoordenVerwijderen
 2. - Stel jezelf zeker een jaardoel! Dat het jaar al halverwege is, zijn details. Het is leuk om dat metertje vooruit te zien gaan. :)
  - Voeg veel vriendjes toe! Dan zie je wat zij lezen en daardoor kan je weer wat nieuwe boeken ontdekken, die je dan kan toevoegen aan je te-lezen-lijst. Je mag mij altijd toevoegen: https://www.goodreads.com/user/show/3138971-kathleen
  - Volg je favoriete auteurs. Dan kom je meestal op voorhand te weten wanneer hun nieuwe boek gereleased wordt en sommige auteurs geven als een kleine glimps van hun nieuwe werk via Goodreads. Altijd leuk!
  - Klik zeker eens op Recommendations rechtsbovenaan in het menu. Dat zijn boeken die voorgesteld worden aan jou door Goodreads zelf. Die lijst wordt gegenereerd op basis van je eigen lijst met boeken die je al gelezen hebt of die op je te-lezen-lijst staan. Of je kan ook gewoon per genre zoeken.
  - Via Explore rechtbovenaan in het menu kan je uren en uren en uren door lijsten gaan met allerlei boeken per thema, genre,... Ik heb daar al VEEL tijd van mijn leven verdaan. Dat staat vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit (nog) niet op goodreads en denk dat ik daar voorlopig ook nog niet op ga. Ik heb al genoeg social media op te volgen vind ik. Ik haal vooral ook tips van de facebookgroepen boekenfans en www.iedereenleest.be - wat lees jij ? Ik hou op mijn persoonlijk facebookaccount en op mijn blog de boeken bij die ik gelezen heb. Op mijn smartphone hou ik een nog te lezen lijst bij die ik af en toe op mijn blog ook bijwerk. Waarom op mijn telefoon omdat ik die altijd bij heb en als ik dan in de boekhandel ben, of ik ben online kan ik gericht boekshoppen :-) .
  Ik heb jouw mail beantwoord hé.
  Lieve groetjes,

  CreativEls

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb Goodreads ook nog maar pas ontdekt, maar ik heb altijd al lijstjes bijgehouden van wat ik las (nu doe ik dit ook voor de boekverslindende zoon :-)).

  BeantwoordenVerwijderen