dinsdag 5 augustus 2014

Walvisshortje

Hoe graag Lilith ook kleedjes en rokjes draagt, ik doe haar ook graag op tijd en stond een shortje aan. Voor speeltuinen bv. vind ik dat veel handiger, en eigenlijk vind ik ze daarmee ook gewoon heel schattig - en tegelijk wat stoer.

Ik kocht dus ooit ergens een half metertje van een heel tof walviskatoentje, met als doel er een shortje van te maken. In de laatste les van het naaischooljaar zou ik nog vlug een patroontje overtekenen, en dan zou het vlug geklonken zijn.

Let op de "zou"... Ik ging meteen op zoek naar het patroontje dat ik vorig jaar bij Mina Dotter zag passeren. Ik vind dat echt een supershortje met een paar leuke details, en groot was dan ook mijn ontzetting toen het patroon pas vanaf maat 134 bleek te beginnen. Voor een maatje vergroten of verkleinen draai ik mijn hand niet om, een maatje of twee moet ook nog lukken, maar vier maten? 

Ik moest dus in allerijl op zoek naar een tof patroontje dat wel in maatje 110 bestond, en dat bleek nog niet zo simpel te zijn - ik stelde nogal een paar eisen, vandaar. Gelukkig vond ik nog net op tijd een patroontje dat me wel ok leek, en ik tekende het in sneltreinvaart over. 


Het werd uiteindelijk shortje nummer 118 uit de Knippie-bijlage 1/2014. Ik maakte een maatje 110, en die zit nog goed ruim - ik hoop dus dat ze hier volgende zomer nog in rondhuppelt.

Het is een modelletje met aangeknipte taille. Het is de eerste keer dat ik zoiets maak, en ik vind het best wel tof, al vind het zicht van de zakken een beetje raar, misschien - die staan nu in de tailleband ook open, maar bon, het zou vitten zijn om dat als minpunt aan te rekenen.


Verder heeft het model omgeslagen boordjes onderaan, en leuke - valse - zakflapjes achteraan.


Conclusie: een tof shortje, het staat Lilith goed en het zat relatief snel in elkaar. Volgende zomer maak ik er dus hopelijk nog een paar voor haar!

13 opmerkingen:

 1. Heel leuk ! Misschien is ze nog geen voorstander van broekjes en shortjes maar dat komt nog dat ze het voordeel van de handigheid van een broek leert kennen. Prachtig exemplaar werd het.
  Had je gezien dat je een nominatie ontving van mij ? zie hier : http://koekjehaakjemaakje.blogspot.be/2014/07/liebster-award.html
  Als je er geen zin in hebt, even goede (blog)vrienden hoor !
  Lieve groetjes,
  CreativEls

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel knap! Tof stofje ook. :-)
  Laat de zon maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een tof broekje! Knippie heeft dikwijls rare dingen zoals die zak vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kei leuk! Volgende keer doe zak gewoon dichtstukken tot na de tailleband? Model is er eentje om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel leuk shortje en wat een schattig stofje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n tof shortje! Dat is gemaakt om in te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ida wil alleen maar shorten aandoen, en dat terwijl ik (voorlopig) enkel rokjes en kleedjes maak. Na het zien van dit exemplaar doe je me toch twijfelen om er niet aan te beginnen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. shortjes zijn top...hoe ouder ze hier worden, hoe minder rokjes en hoe meer shortjes ze dragen. Je bent dus goed op weg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een tofke! Mijn dochter leest mee op schoot en heeft er ineens ook ééntje besteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooike! Mila draagt wel graag een shortje, maar als ze mag kiezen gaat ze altijd en overal voor kleedjes en rokken.

  BeantwoordenVerwijderen