maandag 1 september 2014

Sunki Dress

Oftewel Liliths back-to-school kleedje.

Ik maakte vorig jaar een kleedje voor de eerste schooldag. Lilith was (en is nog steeds) weg van het flamingokleedje, heeft het het hele schooljaar door gedragen en weet nog heel goed dat ik dat voor haar gemaakt had voor de eerste schooldag van de tweede kleuterklas. Ik kon dus niet veel anders dan voor haar weer een kleedje maken, voor alweer een eerste schooldag.


Ik twijfelde (lang!) over model en stof. Ze hield heel erg van de zwierrok van haar flamingokleedje, maar ik vind dat ze ook heel goed staat met de rechtere modellen die ik ondertussen voor haar maakte. Bovendien vond ik zo'n cirkelrok niet zo geslaagd met een kousenbroek eronder, hoewel ze wel vaak zo naar school vertrokken is, vorige winter.
Wat een geluk dat Pinterest bestaat! Ik scrolde daar wat heen en weer op mijn borden, en plots viel alles op zijn plaats. De Sunki Dress van Figgy's Patterns, die pinde en kocht ik al heel lang geleden. En ook al behoorlijk lang geleden kocht ik of FB een stofje over, met de Sunki in gedachten. Ik vond in mijn stoffenkast bovendien een bijna-perfect matchend stofje, en dus was het beslist.Een A-lijn met versneden voorpand, zakken, overlappende schouders en een mouwtje met een klein beetje pof. Alles samen geeft dat een tof eindresultaat!


Hoewel ik tijdens het naaien nogal fel twijfelde, ben ik uiteindelijk wel content. Het enige wat ik wel zou willen aanpassen als ik het patroon nog eens bovenhaal, is dat ik de halsuitsnijding wat minder breed zou maken. Voor de rest is het gewoon een tof patroontje!

Lilith, die begon vandaag trouwens aan haar derde kleuterjaar in een nieuwe school. Ergens in oktober verhuizen wij naar onze nieuwe stek, en dus verhuisde Lilith vandaag al van school. Ze stond vanmorgen op met wat kriebeltjes in haar buik, maar deed dat heel goed, op de nieuwe speelplaats!

En ikzelf! Ik sta deze keer eens niet aan de zijlijn op de eerste schooldag, en ben daar heel blij mee. Ook ik begon vanmorgen in een nieuwe school, en had dus vanmorgen wat kriebeltjes in de buik, maar alles viel goed mee. We zijn beiden gelanceerd!

17 opmerkingen:

 1. Mooi kleedje om het nieuwe schooljaar mee in te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om een patroontje te ontdekken dat ik nog niet kende!! Ik vind de mouwtjes ook super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kleedje en doe dat goed jullie beiden op de nieuwe scholen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi jurkje, heel leuk! Succes allebei op de nieuwe school, fijn dat de start alvast meeviel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk kleedje met die halflange pogmouwtjes. En veel succes, nieuwe schooltjes is altijd wel spannand...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooi patroontje zeg! Tof! en fijn dat jullie beiden een goeie lancering hebben gehad!
  Ik blijf het zo fijn vinden dat ons kindertjes zo overeen komen :) Mila is even oud als jouw Lilith en Nena is even oud als Ernestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die eerste dag is toch telkens weer heel spannend hé! Ik wens jullie beide heel veel succes in jullie nieuwe scholen!
  Het jurkje had ik al lang geleden gepind, zou echt iets voor onze bijna 11-jarige zijn ... en nu zie ik dat er ook een XL-patroon bestaat! Als ik deze van Lilith zie, krijg ik wel erg veel zin om het patroontje te bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, mooi! Ik moet direct op zoek naar dat patroontje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi !!
  Ik heb de sunki ook al gemaakt ... super patroontje he !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super patroontje en zo tof gecombineerd! Nog een super schoojaar voor jullie alle 2!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi!! En ze staat inderdaad mooi met een recht modelletje!
  Beide veel succes in jullie nieuwe school!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi jurkje en leuke stofjes inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn dat alles zo goed verlopen is op de eerste schooldag voor allebei. Heel mooi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen