vrijdag 14 november 2014

Hoe zou het nog zijn met...?

De eerste blik in tijden die ik op mijn eigen blog werp, leert me dat mijn laatste bericht dateert van 27 september. Anderhalve maand geen blogberichten, anderhalve maand geen naaisels ten huize Piepow.

Kort nadat ik het laatste steekje van de deken naaide, verdwenen mijn machines, stofjes en alle andere naaigerelateerde spullen in de steeds groter wordende berg verhuisdozen, want tijd om te naaien had ik toch niet meer. Ondertussen wonen we drie weken in ons nieuwe huis, en zijn we het hier al helemaal gewoon. Dat oude huis, dat lijkt iets uit een veel verder verleden.

Dat twee dagen na de verhuis onze beide kinders ziek werden, en dat Ernestje nog een paar dagen later in het ziekenhuis belandde om daar acht dagen all-in te verblijven aan Costa Hospitalia, hielp niet echt mee om de verhuis en bijhorende uitpak- en opruimactie goed te laten verlopen. Dat ik vier lesuren extra kreeg is iets waar ik op zich heel blij mee ben, maar qua bijdrage aan een vlotte afhandeling van de verhuis scoort dat ook zeer slecht. Er zijn m.a.w. nog heel wat ruimtes in dit huis die er niet bijliggen zoals ze dat in mijn ideale wereld zouden doen. Maar we leven hier, vinden onze weg en (bijna altijd) al wat we nodig hebben, dus ik ben content.

Mijn naaikamer nam ik wel al onder handen. Allé ja, het ligt er daar ook nog niet bij zoals het in mijn ideale wereld zou moeten, maar ik kan sinds gisteren weer naaien. Machines uitgehaald, het grootste deel van de dozen met stofjes en consoorten is leeggemaakt en de inhoud opgeborgen, en dat geeft dan dit:


Nog rommel overal, nog niet de tablet aan de muur met de bijhorende bankjes, maar de oude keukentafel doet ook dienst en ik kan weer aan de slag. En o wat is de goesting groot!

Het eerste naaisel is, op de zoom na, klaar, en ik hoop dat dat het eerste van een hele reeks mag worden.

17 opmerkingen:

 1. tof dat ge teurg zijt... en nog succes met de rest van de dozen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een degelijke stoel en tafel lijkt me de ideale basis om aan schoon gerief te werken, de rest komt nog wel. benieuwd naar je eerste project uit het nieuwe huis,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn je te horen! En je nieuwe huis, dat komt wel in orde. Alles op z'n tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom terug. Neem je tijd voor alles, het komt wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. benieuwd naar dat eerste naaisel :)
  hopelijk zijn de drukste tijden (en ziektekiemen) nu overwonnen, welkom terug in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Benieuwd naar de nieuwe naaisels!
  Hopelijk ondertussen alles in orde met de kindjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We zijn alvast benieuwd naar wat daar allemaal geproduceerd gaat worden!
  Gelukkig is iedereen weer gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welkomterug en ben benieuwd naar je eerste naaisels in jullie nieuw huis. Jammer dat de kindjes ziek werden. Hopelijk zijn ze nu al wat beter

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Herkenbaar! Zo'n verhuis is best wel wat werk. En meestal krijgt alles pas na jaren zijn plaatsje. Tijd nemen om wat te ontspannen ook en laat die naaikamer daar nu net ideaal voor zijn. Succes en benieuwd naar de resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Welkom terug. Alles op z'n tijd. Ik ben klaar om je eerste creaties in je nieuwe huis te bewonderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tof dat je terug bent! En oh, zieke kindjes, bah! Hopelijk zijn ze er alle 2 door!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Joepie, laat die nieuwe creaties maar komen! Veel plezier in het nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Veel geluk in jullie nieuwe woonst!
  De naaimachines staan toch al, dat is al een goed teken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen