maandag 29 juni 2015

Liesellove Summer Vibes

Toen ik op de stoffenbeurs in Beselare mijn bestelde Andrea Lauren - tricotjes ging ophalen, kocht ik ook een lap van een heerlijk viscosestofje van Free Spirit. Ik had vorig jaar dit prachtige kleedje van Eva gepind, en wilde het deze zomer voor mezelf maken. Deze heel soepelvallende viscose leek me er perfect voor - dat het een broertje is van de stof die Eva vorig jaar gebruikte, hielp dat natuurlijk bevestigen.

Ik tekende het patroontje over in de naailes, kortte het een heel stuk in - amai, ze hadden het voor véél langere vrouwen dan ik voorzien - en daarna kon het stikken beginnen. Ik stak het in de les in elkaar, kwam thuis met een kleedje waarvan ik enkel de zoom moest stikken en het beleg wat moest vastzetten aan de naad ... en zo bleef het een hele tijd liggen. So typically me - afwerken is mijn sterkste kant niet.

Tot Lieselot van Liesellove een wedstrijd aankondigde. Toen schoot ik natuurlijk in gang. Afwerken was de boodschap! Foto's maken, selecteren, doorsturen - en nu is het duimen maar.


Het patroon voorziet een elastiek in de taille, maar op aanraden van mijn lerares - en zowat mijn volledige naaiklas - liet ik die achterwege en ging ik op zoek naar een bijpassend riempje.


Foto's nemen gebeurt hier momenteel standaard in onze eigen tuin. Gras zaaien lukte dit voorjaar niet meer, en dus zaaiden we - nogal overvloedig - Facelia, een groenbemester. De paarse bloemetjes zijn niet alleen mooi, maar trekken ook bijen en hommels aan en zullen in het najaar onze grond een boost geven. En qua fotolocatie zijn ze ook heel leuk!


Die bijen komen zelfs zomaar door beeld vliegen :-) .

Soit, ik ben heel content van mijn kleedje. Als jullie het ook mooi vinden, dan zouden jullie me een groot plezier doen met een stem. Op de FB-pagina van Liesellove vinden jullie er alles over. Mijn foto is nummer 18 - dat maakt het zoeken iets makkelijker.

Update: ik had er natuurlijk ook zelf aan kunnen denken, maar hier is dus de rechtstreekse link naar mijn foto: KLIK

Een dikke dankjewel!

8 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik ga het eens gaan zoeken om te stemmen :) Mss een linkje toevoegen aan je blogbericht voor het gemak? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een eer, dat ik jouw inspiratiebron was! Het model gaat je goed, de voltallige naailes had gelijk wat dat riempje betrof. Intussen heb ik ook een riempje bij mijn versie :) Ik vermoed wel dat wij heel wat in lengte schelen, want ik voegde onderaan 10cm toe ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ideale jurk om deze dagen te dragen!
  Het riempje is erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voila, stem is uitgebracht! De jurk staat je beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom hier een paar dagen achter. Deze jurk staat je zo goed! Ideaal voor een avondje uit op een zomers zwoel terrasje!

  BeantwoordenVerwijderen