zaterdag 11 juli 2015

Bloemenlotta

Zoals zo vaak het geval, was ik ook bij dit patroon al véél langer fan dan je zou denken. Bij elke Lotta, voor groot of klein, die mijn blogfeed vulde, dacht ik "Ja! Dat wil ik ook maken!", alleen kwam het er dus nooit van. Iets van teveel naaiplannen voor veel te weinig tijd, het bekende liedje.

Voor de laatste naailes van het voorbije schooljaar had ik geen plannen meer, en dus nam ik ein-de-lijk dat Lottapatroon mee, vergezeld van een pareltje uit mijn stoffenkast: een bloemenstofje van In Den Beer dat ik tijdens mijn eerste naaischooljaar (vier jaar geleden dus!) kocht, toen met het idee er een A-lijnkleedje voor Lilith uit te maken. 


Uit een lap van 70cm een A-lijntje voor mijn bijna-zesjarige halen, dat lukt allang niet meer, maar voor een Lottarokje leek me dit het perfecte stofje. 

En tja, wat kan ik zeggen? Net als de vorige Compagnie M.-patronen die hier al de revue passeerden, ben ik ook hiervan weer heel content. Een fijn patroon, het past goed, de zakjes zijn echt een heel tof detail - al wist ik dat al van de twee Lotta-kleedjes die ik haar vorig jaar maakte. De foto's dateren al van een week of twee geleden, ondertussen zijn onze paarse bloemetjes uitgebloeid. Ik ga ze nog missen, die bloemetjes - én de bijhorende bijtjes.
En nu wil ik dus ook een Lotta voor mezelf. Allé ja, die wil ik al een tijdje, maar ik vond tot nu toe niet hét stofje dat ik wil gebruiken. In het achterjaar hopelijk meer succes!

17 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt en leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Za-lig!! En die laatste foto is de max :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat hier ook al zo lang op de nog te maken lijst maar ook nog niet van gekomen. Jouw versie is een hele mooie en helemaal summerproof !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi rokje! Het stofje herken ik nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super leuke lotta en een zalige laatste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een cuttie, zeg!
  Dit was een ideale plaats om deze rok te fotograferen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi rokje en wat een zalige bloemetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, één van de eerste blogberichten die ik ooit las, was een A-lijntje by MamaP in dit stofje! (Of zo heeft mijn herinnering dat toch opgeslagen) Heel tof, die Lotta! Succes met de zoektocht naar een stofje én een nieuwe fotolocatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als die Lotta voor jezelf af is en je een hemdenplan hebt, neem dan zeker eens contact op met me en we regelen wel een hemdennaaisessie ;-) ... als je dat graag wil !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is echt een tof patroontje hé...
  Hop hop, misschien vond je tijdens de grote opruimactie in je stoffenkast wel de ideale combinatie voor een volwassen lotta? :-)
  Heerlijke foto's tussen de paarse bloemetjes!

  BeantwoordenVerwijderen