woensdag 17 februari 2016

Cactussen met een rits

Na mijn heel fijne kennismaking met de patronen van Zonen 09, in de vorm van een serie Billiekes en Wolfjes voor Ernest, werd het tijd dat ik nog een andere telg uit die mooie Zonenfamilie leerde kennen. Ik liet mijn oog vallen op Ole. Nu, Ole en ik, dat was absoluut geen liefde op het eerste gezicht. Er waren exemplaren zoals deze nodig om mij over de streep te trekken, en mij te doen inzien dat Ole echt meer in zijn mars had dan ik dacht. En toen Sharon ook nog eens haar tutorial lanceerde om een versie met rits te maken i.p.v. met knopen, was ik écht verkocht - want een trui met knopen, ik zie dat zo voor me, dat zou hier nooit uit de kast komen, ons madammeke heeft graag dat het allemaal vlot en snel gaat en geprul met knopen en knoopsgaten past niet in dat plaatje.


Het stofje is er eentje van Finch Fabrics en won ik vorig jaar bij de give-away bij Fenna en komt dus van bij Stof op Zolder, net als het pakketje om zelf Barbiekleertjes te maken. Ik zag er meteen het ideale stofje in om dan uiteindelijk echt die langverwachte Ole te maken. De print aan de zelfkant aan voor- en achterpanden en in de mouwen, de andere delen van de stof voor de kap. Ideaal!

Veel hartjes voor haar nog altijd wilde krullen, ook... 

Restte mij nog de moeilijke taak om een tricot te vinden die er goed bij past. Na heel wat zoekwerk (ja, er zitten veel kleuren in de stof, maar nee, effen tricot in écht het juiste kleur vond ik niet) kwam ik uiteindelijk weer bij Stof op Zolder, waar ik na wat zoeken en twijfelen uiteindelijk koos voor een leuke tricot met een motief van takjes en hier en daar een vogel. 


Ik had wat last van ritsenstress. Blinde ritsen in kleedjes en rokjes stik ik ondertussen zowat met mijn ogen dicht. Een deelbare rits daarentegen, dat probeerde ik nog maar één keer, en die viel niet al te best mee. Maar ik had het kunnen weten natuurlijk: de uitleg van Sharon is zo duidelijk dat het niet anders kon dan lukken. 

We maakten dankbaar gebruik van de paar zonnestraaltjes die we de laatste dagen kregen en trokken heel even naar buiten om ook daar foto's te maken. En Lilith, die had de zon in haar gat, om het met de woorden van mijn grootmoeder te zeggen.Alweer een heel fijne kennismaking met een patroon, dus. En nu de deelbare-ritsenstress overwonnen is, heb ik zo'n idee dat ik wel snel weer de moed ga vinden om er mij aan te wagen.

19 opmerkingen:

 1. Echt mooi! Het patroon ligt hier ook te wachten maar misschien moet je nog een versie maken om mij te overtuigen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, echt een prachtversie. Hiermee ga je andere twijfelaars over de streep trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He leuk om te zien wat er van de prijs terecht is gekomen. Een hele mooie versie voor jouw prachtige meisje.
  En de Ole is een heerlijk patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb er, zoals je ziet, lang plezier van, van mijn prijs :-)
   Nu is er nog één stofje over dat ik nog niet heb gebruikt.

   Verwijderen
 4. Supermooie Ole! En cactussen, daar ben ik nu eenmaal dol op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke Ole! De binnenkant past er perfect bij. Ik maakte er nog nooit één met een rits, ik zal toch eens een keertje moeten na het zien van deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. goed dat je er mee aan de slag geraakte want het is echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een fijn truitje zeg!! Echt een topexemplaar! En veel hartjes voor de heerlijke wilde krulletjes van jouw meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, die uitdrukking van jouw grootmoeder kende ik nu eens niet. Een deelbare rits heb ik nog niet geprobeerd, in combinatie met zo'n Ole lijkt mij dat wel iets om te onthouden! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt uitproberen hoor, de uitleg van Sharon is zo duidelijk dat er eigenlijk niets mis kan gaan.

   Verwijderen
 9. Ole rolde hier al enkele keren vanonder de naaimachine, maar die ritsenvrees van mij, die heb ik helaas nog altijd niet volledig bedwongen. Maar voor de zomer komt het ervan, ik voel het. Gelukkig kan ik ondertussen genieten van dit mooie exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ritsenstress, deze moet in het woordenboek! Of toch maar 'tirettenstress'? Deze Ole is zo super tof dat het niet anders kan dat Lilith haar hele leven zal herinneren dat ze ooit een kaptrui had met cactussen op! Zeker weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk om te lezen zeg!! ik heb de ole hier ook liggen, zelfs al patroon overgenomen en al, maar raakte er ook nog niet toe, ook wel een beetje omwille van het knopen-rits-dilemma en dat ik nog nooit een deelbare rist heb gebruikt... misschien dus toch maar eens proberen :-) dit is alleszins een heel mooi exemplaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie, zo stoer origineel in deze stof, echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen