maandag 24 oktober 2016

Bloggers for Life... warmlopen met de sew-alongs

Tenzij als je vorig jaar ergens in een andere dimensie verbleef, leefde je ongetwijfeld ook mee met de actie Bloggers for Life, op poten gezet en in fantastisch goede banen geleid door Sarah en Annelies. Een echt huzarenstukje was het, en ik wil, denk ik, niet weten hoe hun stressniveau soms steeg in die weken. En ondanks alles zijn ze dit jaar met veel liefde bereid om het nog eens allemaal opnieuw te doen!

Nog een paar weken geduld, en je zult weer naar hartenlust lotjes kunnen kopen voor allerlei handgemaakt moois dat in de veiling wordt gezwierd - en ja, ook ondergetekende zal een poging doen iets te produceren dat mooi genoeg bevonden wordt om een (paar) lotje(s) te kopen.

Maar zover is het nog niet. Om alvast wat warm te lopen, organiseren de twee topdames vier weken lang sew-alongs. Eén maal per week wordt een projectje gelanceerd waaraan iedereen mee kan naaien. Alle spullen zullen worden verzameld en gaan naar de dienst Kinderoncologie van het UZ Gent. En kijk, als zoiets aangekondigd wordt, kan ik alleen nog maar "JA!" denken. Tuurlijk, zonder twijfel. Want het zou niet mogen, dat die kinderen daar moeten verblijven om een vreselijke ziekte te bevechten. En als dat dan toch moet, dan probeer ik graag het leed, zij het ook maar een heel klein beetje, te verzachten.


Vorige week naaiden we met zijn alles een toilettas (wil je nog meedoen, zie dan hier voor het patroontje en alle nodige info).


De week voordien dachten we aan de allerkleinsten, en naaiden we tuutjesdoekjes (waarvoor je alle info die je nodig hebt hier kunt vinden).

En deze week voorziet Sarah ons van een patroon voor zorgenvriendjes. Niet bepaald iets wat ik gewend ben te naaien, dus bye bye comfortzone, maar ik probeer het toch.

Doe je nog niet mee? Het is nog niet te laat om te beginnen, en je bent ook niet verplicht om ze allemaal te maken, dus hop, wat houdt je nog tegen?

8 opmerkingen:

 1. Mooi, hartverwarmend. Ik doe ook mee... De knuffeldoekjes en de toilettassen bracht ik voorlopig al tot een goed einde. Het zorgvriendje baart me voorlopig nog zorgen;-). Ik hoop alvast ook daar een leuk exemplaar af te leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent een prima opwarmer! Nice work!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lief zeg, dat je meenaait! Dat is letterlijk en figuurlijk een opwarmertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie opwarmertjes! Knap van je dat je ze allemaal mee doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vrouw, ik geef u gewoon een dikke zoen! Merci om mee te naaien ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super!! Ik moet zelfs nog aan het toilettasje beginnen. Hopelijk vind ik in de vakantie wat tijd... De jouwe is alvast heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi!!! Ik klik snel door naar de pagina's die je gedeeld hebt, misschien lukt het me ook om nog iets te maken!

  BeantwoordenVerwijderen