donderdag 3 november 2016

Het is weer die tijd van het jaar...

... de tijd voor nieuwe pyama's. Elk najaar overvalt me een soort van cocooning- modus, en naai ik een paar pyama's voor mijn twee schatten.

De eerste die ik jullie presenteer is er eentje voor Lilith. Geen roze, geen meisjestoestanden, maar wel rudes, oftewel onbeleefderiken, iets wat ze hilarisch lijkt te vinden. De muntkleurige variant was een lapje dat me, na deze oproep, werd opgestuurd door Laura van Querida. Bedoeld voor een shirtje voor Ernestje dus, maar dat was buiten Lilith gerekend, die vond dat dat toch ook kon dienen voor een stoere meid, en het lapje meteen aansloeg.


Een stofje vinden om ermee te combineren was niet makkelijk, en uiteindelijk koos ik voor de grijze variant van dezelfde stof. Weinig girlygirly te bespeuren, maar dat is hier geen probleem meer - hoera!


Voor de t-shirt gebruikte ik het Bethioua-patroon (wat hou ik van die rug!), de legging is een uit La Maison Victor. Beide hadden eigenlijk een maatje groter gemogen, maar bon, de pyama zal zo zijn tijd ook wel doen.De eerste van - hopelijk! - een reeks pyama's is daarmee klaar. En nu, hop, wat BFL-genaai!

11 opmerkingen:

 1. Oh, heel mooi zo!
  Ik maakte ooit een Billie voor mijn oudste met de gele variant van deze stof. Jammer genoeg bleek de Billie hem al bijna onmiddellijk te klein... Jammer want ik ben nog steeds weg van deze stof!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stoere Lilith! En hop, eyes on the deadline! Benieuwd naar je BFL-creatie 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof, benieuwd wat je uit jouw hoed zal toveren voor BFL:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stoer! En wat fijn he, dat het eindelijk ook es wat minder roze mag van de mesijes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi!! <3 voor die stoere meid, ik heb er ook zo eentje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi. Bijna te mooi voor pyjamas;-)

  BeantwoordenVerwijderen