donderdag 17 november 2016

Bethioua

De meeste projecten die ik voor mezelf naai de laatste tijd, lijken tot mislukken gedoemd - de meeste blog ik niet eens, en dat zegt genoeg. Deze Bethioua vormt daar eigenlijk maar een halve uitzondering op, maar bon, wie wil kan hier dus even de ramptoerist uithangen.Die Bethioua, ik vind dat een zalig patroon. Door de speciale rug heeft het een streepje voor bij andere sweaterpatronen, en de mogelijkheid om voor het achterpand de ronde afwerking te kiezen, levert nóg een extraatje op. Toch ben ik niet content. Eén probleem is de lengte van het achterpand. Bij mij is het verschil tussen voor- en achterpand precies veel groter dan bv. bij haar of haar. Ik denk dat ik dat nog ga bijknippen, want eigenlijk is het, naar mijn zin, té lang, dat achterpand.


De rest van mijn malcontentement wordt, denk ik, veroorzaakt door een verkeerde stoffenkeuze. De zwarte structuurtricot die ik gebruikte voor de mouwen, is te stijf, waardoor ik het gevoel heb dat de trui absoluut niet goed valt. Ik loste het gedeeltelijk op door de mouwen wat korter te maken - eerst waren ze wat te lang en dat duwde de stof te veel omhoog, maar nog ben ik niet content over hoe de stof opstropt onder mijn oksels.

Ik droeg hem al wel, mijn Bethioua, maar weet eigenlijk niet of hij nog veel uit de kast zal komen. Dit is dus mijn zoveelste mislukte selfish sewing - project, na twee mislukte kleedjes vorige zomer wordt dat lijstje toch te lang naar mijn zin. Maar ik blijf volharden in de boosheid! Ooit maak ik weer iets voor mezelf waar ik wél echt content van ben - feitelijk ben ik er al aan bezig, maar zolang het niet af is, zal ik maar niet te hoog van de toren blazen zeker :-)

O, enne, mag ik nog even reclame maken voor Bloggers for Life?
Kocht je nog geen lotjes, maar zit het wel nog in je achterhoofd
dat je dat zeker nog moet doen?
Of moet je nog aan je ronde van de te veilen stukken beginnen?
Haast je! Voor de stukken van deze week - waaronder mijn naaisels - moet je ten
laatste morgen je lotjes kopen en betalen!

Stof: beide vorige winter gekocht bij Stof op Zolder
Patroon: Bethioua  - Elle Puls


Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2016
In (gekocht en gekregen): 28
Uit (verwerkt en verkocht): 32

16 opmerkingen:

 1. Ik zag hem al IRL en ik snap het wel een beetje, van die okselopstropping, maar hij is toch wel zeker draagbaar en GE KUNT MAAR ZIEN dat ik hem nog zie verschijnen deze winter :-p. Er is confectiekledij die er veel erger uitziet, dus een beetje lief zijn voor jezelf hé! Wel héél benieuwd naar je nieuwe selfish sewing project...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo op het scherm is je stofkeuze nochtans geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook heel mooi! Al denk ik ook dat het achterpand iets korter mag ... maar de stofjes passen mooi samen en zo op foto lijkt het een comfortabele sweater!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Selfish sewing dat valt mij ook wel wat tegen zo af en toe. De sweater ziet er in ieder geval zeer draagbaar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het niet helemaal duidelijk op de foto's, maar afgaande op de foto's en de uitleg erbij, vrees ik precies dat dit niet iets is dat je vaak zal aandoen. het ziet er precies anders toch wel best leuk uit, maar ik ken het gevoel wel, dat het gewoon niet klikt of dat je niet tevreden bent. Ik zal een beetje duimen dat de klik alsnog komt, en anders: de volhouder wint he!! dat perfecte kledingstuk voor jezelf komt zeker nog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naaien voor jezelf... net iets anders dan voor kinderen hé. Onze rondingen gooien roet in het eten m) Máár zég, die trui vind ik wel tof. De print is helemaal mijn ding :) misschien aap ik wel gewoon na met de tips in mijn achterhoofd natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat ie tegenvalt voor je, want het ziet er wel mooi uit! Die achterkant is gemakkelijk aan te passen natuurlijk, maar als je je blijft ergeren aan de mouwen gaat ie toch in de kast blijven, vrees ik. Vervelend hoe het een tijdje kan tegenzitten, maar idd blijven volharden, binnenkort ga je zeker weer iets maken dat je graag draagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh been there, done that :D ik naaide ook al vaak dingen die niet draagbaar zijn voor mijzelf :D
  Deze vind ik eigenlijk best ok maar ja ik zag die niet irl natuurlijk. Maar ooit komt de dag dat je je toppatroontje gaat vnden! Ik vond het mijne in de vorm van een shortje uit de la maison victor vorige zomer :D ik maakte er al 3 en ze zitten perfect! Nummer 4 ligt klaar :) Want ja ik draag dat ook in de winter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Had je de stof andersom gebruikt, dan was het waarschijnlijk helemaal goed gekomen ;). Die achterkant is vreemd, maar op te lossen... doen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind hem juist wel tof! In mijn kast hangen best wel veel truien/bloezen die hierop lijken. In de kledingwinkel geven ze dan de tip om de voorkant een heel klein stukje in je broek te steken waardoor het geheel wat poft vooraan. Misschien een ideetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het patroon ligt hier ook klaar voor dochter en voor mij. Ben eens benieuwd, want mijn selfish sewing mislukt ook regelmatig. Deze vind ik nochthans zeker geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het ziet er nochtans niet mis uit! En ja hoor, ik blijf maar gokjes wagen voor BFL, mooie tombola:)

  BeantwoordenVerwijderen