zondag 5 februari 2017

Cisse

Ik zei het hier al, Ernest groeit eindelijk in alle toffe patronen die ik hier al lang voor hem klaarliggen heb. Zo ook Cisse, een broekjespatroon van Zonen09, dat ik nu dus ook eens voor hem uitprobeerde.


Ik koos voor een zeer basic versie, met steekzakken maar met een valse gulp en geen zakflapjes, geen omgeplooide boorden onderaan of paspel. Met de zeer duidelijke uitleg zoals we die van Sharon gewend zijn, ging het allemaal voor niets, en in een wip zat het broekje in elkaar.


De pasvorm rond zijn pamperbillen is perfect voor onze kleine vent, de pijpen vind ik wel iets te breed naar mijn goesting - hij heeft, in verhouding, heel korte beentjes, en de iets bredere pijpen accentueren dat in mijn ogen te veel. Maar niets dat bij een volgende versie niet opgelost kan worden, dus.


Het stofje, een petrolblauwe ribfluweel, kocht ik al FB over toen Ernest nog niet geboren was. Of dat dat stashbusting mij toch wel redelijk lukt, ondanks de cijfers onderaan dit bericht die momenteel iets anders beweren. Er wordt aan gewerkt! Patroon: Cisse, Zonen09
❦ Stof: Petrolblauw ribfluweel uit eigen kast

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2017
In (gekocht en gekregen): 6
Uit (verwerkt en verkocht): 4


13 opmerkingen:

 1. Die eerste foto is echt geweldig ♡. Heerlijk broekje zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi broekje. Ik twijfel al een tijdje om het patroon aan te schaffen maar als ik dit zo zie is het zeker de moeite ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh tof!! En zo blij voor je dat hij in al de toffe patronen aan het groeien is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Terwijl uw kleine vent in al die patronen groeit, groeit die van mij er uit - slikken zunne, zo afscheid nemen van uw kleine vent ;). Ik kom hier wat plaatsvervangend genieten, als dat mag... ik vind hem ongelooflijk schattig - en hij staat zelfs stil #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een fluoroze riem van de zus al niet voor elkaar kan krijgen hé :-)

   Verwijderen
 5. Ik maakte al vaak ook de Jacob-broek .... daar heb je een standaard en een smallere versie in .... Het gebeurde al dat ik de smallere versie gebruikte en onderaan de pijpen versmalde! Eens je die patronen gebruikt, wordt het een verslaving. Uitleg is zo goed dat ik heel wat bijleerde om andere dingen te maken! Tof ventje die Ernest!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maakte de smalle versie voor mijn smalle dochter, en vond ook dat de pijpen veel te breed zijn... Het ligt dus niet aan onze kinderen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die eerste foto <3 ;) En een hele toffe Cisse, ik hou echt van de look van dat patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van die eerste foto zou je gewoon welgezind worden ... tof broekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat blijft het toch een vrolijke kerel.
  puur genieten als je kunt naaien voor zo'n toffe kleuter!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mij stoort dat toch niet hoor, de breedte van de pijpjes, maar maak vooral wat jij mooi vindt! Deze staat hem alvast beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen