dinsdag 14 februari 2017

Sparkle

Dat Lilith alleen nog kleedjes in tricot wil, weten jullie al. Maar daarnaast heeft ze het ook helemaal voor skinny jeans met een stoere sweater. Met een paar sneakers eronder is haar look dan helemaal compleet - en het moet gezegd, ik vind zelf ook dat ze daar heel goed mee staat. Toen ik in september verschillende van mijn leerlingen in de klas zag zitten met verschillende kleurvarianten van dezelfde sweater, gingen de radertjes aan het draaien. Pailletten en nepbont, daar had ik nog nooit mee genaaid, maar geef toe, wat heeft een mens aan comfort zones als ze er nooit eens uitkomt. Juist ja :-)


Tijdens dezelfde periode bestelde ik bij Babarum een leuke zachte sweaterstof, en het project rijpte, langzaam maar zeker. Nepbont kocht ik bij Stof op Zolder, de pailletten bij Wild van Stof, en het patroon werd Mitch - eerst maakte ik een andere versie om zeker te zijn van de maat, want dit project wilde ik zeker niet laten eindigen met de conclusie dat ik de verkeerde maat koos.


Nepbont en pailletten naaien, dat verliep, tegen de verwachtingen in, even gemakkelijk als een gewone stof naaien. Het moeilijkste was eigenlijk nog hét woord vinden dat ik op de trui wilde appliceren. Uiteindelijk werd het dus sparkle, want dat is wat ze eigenlijk het grootste deel van haar tijd doet, stralen en schitterend, dansend door het leven.


De fotospam moeten jullie me deze keer vergeven, we genoten van de fotoshoot, en dat is aan de foto's te zien.Voor de halsboord, die ik niet in boordstof wilde maken omdat ik niet nog een kleur wilde toevoegen, vroeg ik hier al tips. Ik combineerde de tip om de halsboord in zandlopervorm te knippen (dankjewel,  Fenna!) met de tip om de halsboord schuin van draad te knippen (dankjewel, Stephanie!), en ben heel blij met het resultaat! De boord sluit mooi aan, net zoals hij dat zou doen bij een versie in boordstof, dus ook die missie is geslaagd.

En dan heb ik plots zo'n paar foto's waarbij ik me afvraag wanneer dat kind in godsnaam zo groot geworden is... #stopdetijdplease

 Patroon: Mitch Sweater, La Maison Victor sept/okt 2016 
❦ Stof: Sweat Plum Melee bij Babarum, pailletten bij Wild van Stof, 
nepbont bij Stof op Zolder

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2017
In (gekocht en gekregen): 7
Uit (verwerkt en verkocht): 4

14 opmerkingen:

 1. Heel mooi. Ik ben het eens met uw dochter een super look!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eén nul voor Piepow, als je 't mij vraagt ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Machtig ❤️ #wiewilernuzontruikopenalsjedatzelfkanmaken???
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit moet wel de meest hippe trui ever zijn! Hij bevat alle ingrediënten! Prachtexemplaar, zowel de trui als de dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig toffe trui! En oh wat worden ze toch veel te snel groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, superorigineel! En de kleuren van deze vind ik toch een stuk aangenamer voor het oog dan het voorbeeldmodel ;) Prachtige trui, merci voor de fotospam!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wawie, ik vind deze veel mooier dan de link! Ik moest er in september echt aan wennen, van de ene dag op de andere liep zowat een kwart van de meisjes op school met zo'n trui. Van een hype gesproken!
  'Sparkle' is super als 'quote', zal ik onthouden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. deze kan je zo in de winkel hangen! mooi!

  BeantwoordenVerwijderen