dinsdag 5 september 2017

Het i-de-ale broekjespatroon voor Ernest

Onze Ernest en broeken, dat is iets moeilijks. Mensen met het syndroom van Down hebben vaak in verhouding heel korte ledematen, en hoewel niet alle kenmerken altijd op iedereen van toepassing zijn, heeft Ernest dit dus wel. Héél korte ledematen. Als hij zijn armpjes in de lucht steekt, komen zijn handjes amper boven zijn hoofd uit, en ook zijn benen zijn dus kort. Als ik lange broeken koop, dan zijn die voor hem láng. Ik denk dat ik tegenwoordig al gemiddeld 8cm moet afdoen om ze enigszins presentabel te maken, om jullie maar een idee te geven. Inkorten, dat gaat nog, moeilijker is vaak de breedte van de pijpen. Als een broek te breed is, benadrukt dat in mijn ogen veel te veel dat hij zo'n korte beentjes heeft, en dat probeer ik dus te vermijden. Ik werd dus heel gelukkig toen bij Sofilantjes, maanden geleden, een nieuw broekpatroon verscheen dat echt skinny is. Hoera! Stoer en skinny, dat was nu eens echt wat ik nodig had.


Ik gebruikte jeanstricot die ik kort voordien bij Baba Babywear had gekocht, en maakte zo een heerlijk comfortabel broekje. De schuine gulp (die er overigens enkel voor de sier is en totaal geen functie heeft) vind ik een leuk detail, en het achterpand wordt aan de stofvouw gelegd zodat daar geen naad is.




Het patroon voorziet ook in grote ronde zakken die aan de zijkant over zowel voor- als achterpand lopen, maar die liet ik achterwege.

De foto's dateren voor het hemelvaartweekend - hoezo, blogachterstand? - en doen mij verlangen naar beter weer... Ik maakte  voor onze vierjarige de maat 92, en die paste hem in de zomer perfect. Ondertussen is hij weer wat gegroeid, dus voor het najaar ga ik naar maatje 98.

Heel erg blij ben ik met dit broekpatroon!


 Patroon: Orbis van Sofilantjes
❦ Stof: Jeanstricot van Baba Babywear

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2017
In (gekocht en gekregen): 20
Uit (verwerkt en verkocht): 29




7 opmerkingen: