woensdag 11 april 2018

Sweater weather (5)

Ik ga nog even vrolijk verder met mijn reeks sweaterposts. Ik schreef het hier al, ik had een hele tijd te weinig tijd en te weinig energie om me op naaivlak aan veel speciaals te wagen, en dus rolden hier talloze sweaters vanonder mijn machines. Ik heb er jullie nog een paar te presenteren in stoffen uit de vorige SYAS-collectie, en loop dus danig achter, maar ik heb besloten me daar gewoon niets van aan te trekken. De creaties in de nieuwe stoffen, die toon ik jullie dan wel als de volgende collectie uitkomt :-)


De oker grill stak mijn ogen uit, en moest een sweater voor Ernest worden. Na een reeksje Mitchsweaters voor hem wilde ik wel eens iets anders, en dus ging ik tijdens de naailes in de stapel Ottobres op zoek naar iets nieuws. De Dinosaur sweater uit Ottobre zomer 2014 was perfect! Een kaptrui met een kap die vooraan zo wat doorloopt, ik zie dat graag, en dus kon ik aan de slag. Panden en mouwen werden met een vijftal centimeter verkort voor mijn kabouter, en ik kon een trui perfect op zijn maat maken.


Ik stoorde me mateloos aan de print die niet recht bleek te lopen, maar verkreeg uiteindelijk toch een aanvaardbaar resultaat na véél strijken en trekken aan de stof. De bijpassende boordstof is dan weer een fantastisch voordeel van de stoffen, alleen al daarvoor zou een mens graag met SYAS-stoffen naaien.

Op het voorpand appliceerde ik nog een toffe print met drie beren die ik ooit op Pinterest opsloeg, en zo is Ernest een trui rijker - een trui waar ik echt verliefd op ben.En tja, dat manneke, die vindt zijn trui zelf ook dik ok, zo blijkt ;-)------------------------------------------------------------------
Patroon: Dinosaur Sweater - Ottobre zomer 2014
Stof: See You at Six - Playtime Chai Oker Grill

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2018
In (gekocht en gekregen): 16
Uit (verwerkt en verkocht): 10

12 opmerkingen:

 1. Die lach in combinatie met die sweater is super! Van mij mag je nog veel sweaters naaien al hoop ik dat het snel warm genoeg is om ze aan de kant te schuiven en in te ruilen voor snel klaar t shirtd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo tof. Hij vindt zijn nieuwe trui idd erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij ziet er echt content uit in z'n nieuwe sweater. Super applicatie trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blijf fan van deugnieterij in schattige verpakking en daar scoort uw Ernest natuurlijk ;). Zonder zwans, schoon maaksel - en ik snap u, ik was ook lichtelijk gestoord, al vond ik dat het bij deze grotere gril beter meeviel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk en origineel zo met de beren erop, het staat hem prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh deze applicatie is anders ook top! Geweldige sweater!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh die trui is prachtig!!! Dat stofje is supermooi natuurlijk (en ja, ik kan me ook storen aan het niet recht lopen van lijnen op stoffen), maar de applicatie maakt het geheel helemaal af! Ernest staat er weer geweldig mooi mee! Zie hem stralen!

  BeantwoordenVerwijderen