zondag 18 november 2018

Allé dan

't Is niet dat ik denk dat jullie half november nog zitten te wachten op foto's van zomernaaisels. En ook niet dat de stof die ik gebruikte voor dit kleedje nog nooit eerder in blogland werd vertoond en dus heel simpelweg wel geblogd MOET worden.


Het is wél dat ik er moeite mee heb, met de kortere dagen en de kou die plots op ons lijkt te vallen. Dat ik - niet zo heel erg - stiekem nu al weer verlang naar een graad of 20 meer. Dat ik de laatste dagen wat heimwee lijk te hebben naar de dagen dat het lekker warm was en we genoten van de zomer.


En dus, daarom, een blogpost over de Lux Dress die ik voor dochterlief naaide, in de zalige wafelstof uit de SYAS zomercollectie. Ik had wat schrik van de rimpelelastiek, maar dat ging eigenlijk wonderwel, en al met al zat dit kleedje heel vlot in elkaar. Ik ben niet zo overtuigd van de maat die ik koos, ik vind dat er wat "te veel Lux" is zo rond mijn dochter haar lijf, maar zelf was ze meteen verkocht en ze droeg het kleedje dan ook veel, de voorbije zomer.

De foto's namen we, ook voor dit kleedje, in Zwitserland. Ik krijg nu al zin om komende zomer weer naar de bergen te gaan!


------------------------------------------------------------------
Patroon: Lux - Bel'etoile
Stof: Playtime Waffle 

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2018
In (gekocht en gekregen): 45
Uit (verwerkt en verkocht): 40


5 opmerkingen:

 1. Ik ben ook al klaar voor de komende zomer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi, hi, ik denk dat het ook wel wat komt door onze drukke 'winters' dat we zo uitkijken naar die zalige zomers. Ik zei onlangs nog tegen vriendinnen:' Met een beetje geluk hebben we half januari al enkele dagen met lentegevoel' ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de herfst/winter wel iets hebben, maar moet ook echt wennen aan de korte dagen... Dus leuk om hier nog een zomerse blogpost tegen te komen :-) Heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. terugdenken aan de zomer is altijd leuk! en mooi kleedje ook

  BeantwoordenVerwijderen