zondag 13 september 2015

Voor Elizabeth

Nee, Elizabeth is geen vriendinnetje van Lilith, maar wel haar favoriete Barbiepop - die met langste haar, dus.

Ergens in juni won ik een give-away bij Fenna. Hoera! Ik mocht twee meter stof naar keuze uitkiezen bij Stof op Zolder, en daar bovenop ook nog een setje om Barbiekleren te maken. Stof op Zolder is een webshop-en-binnenkort-ook-bakstenen-winkel op slechts enkele kilometers van mijn deur, en heeft heel wat toffe stoffen, dus kiezen was niet makkelijk. Uiteindelijk hakte ik wat knopen door, koos een meter van twee verschillende stofjes, en een Barbie-setje met de laagste moeilijkheidsgraad, zodat Lilith er op zijn minst een beetje bij kon helpen, want dat was natuurlijk de bedoeling.


Ik stopte het pakket goed weg, voor ergens in de vakantie, als Lilith zich eens zou vervelen. Haha, het kind had een heel drukke vakantie, verveelde zich eigenlijk niet, en pas tijdens het laatste weekend van augustus, tijdens Ernestjes middagdutje, haalde ik het weer boven en zetten we ons samen aan het werk. Nu ja, werk, veel werk was het niet. Op geen half uur hadden we een complete outfit voor Elizabeth klaar, een badhanddoek en klein handtasje incluis. Lilith glunderde nogal, en verzekerde me ervan dat Elizabeth echt heel blij was met haar nieuwe kleren.


Hebt u een Barbieminnend kind in huis, dan is dit een echte aanrader. Samen knippen, "samen" naaien (Lilith zat op mijn schoot, maar heeft zo ongeveer het idee dat ze het volledig zelf gedaan heeft), en een leuk resultaat.

En de stofjes die ik won? Geduld... mijn naaigoesting en -energie waren in de tweede helft van de vakantie heel ver te zoeken. Beetje bij beetje schiet ik weer in gang, dus binnenkort!

6 opmerkingen:

 1. Nog niet voor meteen, maar daar kijk ik al naar uit... Samen 'naaien' met dochterlief. Zo'n barbie-setje is dan wel ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ga ik onthouden, voor 't geval ida verandert in een barbie lover (of misschien tot als één van de jongens dat doen ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Ik ben erg benieuwd wat je van de twee andere meters gaat maken.
  Groetjes Fenna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Plezant zeg! Ik zag die setjes al vaak, maar gebruikte ze nog niet. Misschien toch maar eens in huis halen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zonder dochters in huis, waarschijnlijk ook geen Barbie pakketjes hier ooit, maar wat leuk dat Lilith kon helpen!

  BeantwoordenVerwijderen