donderdag 7 januari 2016

Girly stoer

Dat Ernest niet de enige zou zijn die hier in nieuwe pyama's zou mogen slapen, dat had ik vooraf al wel bedacht. Ze had het wel gezien, en leek zich een beetje zorgen te beginnen maken omdat er voor haar nog geen pyama verscheen. Het is dan ook een jaarlijkse traditie geworden, nieuwe pyama's naaien in het najaar. En natuurlijk was ik ook haar niet vergeten!

Ongeveer op hetzelfde moment als ik deze blogpost las, liet Stof op Zolder via FB weten dat net dezelfde, heerlijke ruimtetricot verkrijgbaar was. En alhoewel dit duidelijk geen meisjestricot is, kon ik niet snel genoeg bestellen om ook voor Lilith een pyama te maken.

Liliths smaak begint duidelijk te veranderen, en het moet niet absoluut roze of echt meisje-meisje meer zijn. De ruimtetricot kreeg meteen haar goedkeuring - oef - en dus kon ik aan de slag.


Ik wilde eigenlijk ook voor haar een versie van Wolf maken, maar aangezien het stofje al niet echt meisjesachtig is, wilde ik toch een eerder getailleerd model. Ik nam mijn toevlucht tot 2 Ottobre-patroontjes die ik al vaker gebruikte, en ben net als de vorige keren heel blij met het resultaat.

De geschikte boordstof vinden was misschien nog het moeilijkst van al. Er was een rondvraag nodig bij Lilith zelf (ze koos geen roze - écht) en oma en opa Piepow, en uiteindelijk won oranje. Ik bleef eraan twijfelen tot de boordstof eraan hing, maar soms moet een mens blijkbaar gewoon de stem van de meerderheid volgen, want het is echt een goeie combinatie.


En bij de vraag of ik ook even haar achterkant mocht fotograferen, om te laten zien dat er op haar rechterachterbeen ook nog twee grote manen staan, hing ze meteen spontaan als een lappenpop over de achterkant van de zetel... tja...


Allé, Lilith ook weer gerustgesteld dat ze ook dit seizoen in een zelfgemaakte pyama kan dromen.

Patroon t-shirt: Ottobre 1/2006 (maat 116)
Patroon broek: Jump broekje, Ottobre 1/2008 (maat 116)

13 opmerkingen:

 1. Mooie keuze! Hun keuzes veranderen snel vanaf deze leeftijd, en ze weten héél goed wat ze willen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die stof is echt prachtig hé! Had ik kinderen... :-) Goed gezien trouwens, zo'n stoere stof voor Lilith, dan kan Ernestje hem later doordragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt zalig ! En uiterst geschikt voor meisjes, absoluut !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfgemaakte pyjama's, daar kan ik zoveel van genieten, want in de winter zijn er zoveel gezellig uurtjes in pyjama! De oranje boord is trouwens helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie pyjama! Ik zou er zelf wellicht niet op komen maar die combinatie met het oranje is supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knappe pyjama's, die zou ik een godganse dag door dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Stoere meid. Hier begint ook heeeel langzaam de roze-manie wat af te zwakken... Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi, echt waar, en inderdaad: het oranje is perfect! Geeft net dat beetje extra! Lilith is duidelijk erg blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh, dat is idd een erg leuk stofje! Mooie manen op de achterkant :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geslaagde combinatie, inderdaad! En hoe ist met oma en opa Piepow?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh, prachtig! toffe combinatie, zeg.
  en dat die in tricot bestond wist ik ook niet.... bedankt voor die tip want er zal hier ook eentje blij zijn met die stof rond zijn gat :)

  BeantwoordenVerwijderen