woensdag 24 augustus 2016

Gloria, perfecte partner op hete dagen (FWYH #2)

Dat het warm is, dat moet ik jullie niet meer vertellen. Bakken en braden - en eerlijk, ik heb dit soort temperaturen echt niet nodig, het mogen gerust een graad of vijf minder zijn en ik voel mij meteen stukken beter. Maar bon. Net toen ik besloot het zomerse genaai af te sluiten en mij wat meer op herfstig gerief te richten, kreeg ik de voorspellingen voor deze dagen in het oog, en tja, wat moet een mens dan - niet dat dat kind geen zomers gerief genoeg heeft, maar jullie begrijpen dat wel hé.


Ik trok mijn schuif met onafgewerkte projecten nog eens open, en viste er de geknipte stukken van de Gloria voor Lilith uit. Het tricotje kreeg ik cadeau, samen met de leuke walvissen die ik al eerder verwerkte tot een Charlie voor Ernest. Uit dat halve metertje kreeg ik nét alle patroondelen voor dit shirtje, tot groot contentement van onze grote dame.


We zochten gisteren wat verkoeling aan de Kleine Bassin in Roeselare, en vonden daar een leuke setting voor wat foto's. Een roestige wand, een "waterval" (denk er wat overmatig enthousiasme van Lilith bij), zelfs een mini-klimmuurtje... Lilith amuseerde zich, en vergat dat ze het eigenlijk veel te warm vond.

O, en zagen jullie dit? Zomen met de overlock, een heerlijke tip die bij Blanche las. Werkt zalig en gaat snel, en kijk, laat dat nu net zijn wat ik graag heb als ik naai. Ik gebruikte de techniek al bij Ernest zijn zomerbillies en bij Liliths Simple Dress, en hij stelt niet teleur!Stof: flamingo's van Hilco
Patroon: Gloria - Emma en Mona

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2016
In (gekocht en gekregen): 20
Uit (verwerkt en verkocht): 28
BewarenBewaren

11 opmerkingen:

 1. Oh, ik ken mijn eigen stad wel heel slecht, ik wist niet dat daar een watervalletje was en zo, 'k zal eens een ommetje maken als ik in de buurt ben:) Toffe Gloria, werd hier ook al veel gedragen, volgend jaar maak ik er meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, ik ontdekte dat ook pas gisteren echt hoor - ik meende vanuit de auto wel al eens zoiets gezien te hebben, maar zie, verborgen schatten, en dat zo dichtbij!

   Verwijderen
 2. Ma ziet zo leuk! De gloria staat jouw knappe dochter heel goed. En merci voor de verwijzing!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig topje ! (en zalige setting ! zeker met dit weertje !)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk topje. Die techniek kende ik nog niet. Ook een keertje uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi topje! Staat haar heel goed en leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk! En ik ken het inderdaad, elk excuus is goed om achter mijn naaimachine te kruipen ;) zeker een hittegolf!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat krijg jij die zoom er netjes uit, geeft zin om het ook eens te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen