dinsdag 16 augustus 2016

Suzanne (FWYH #1)

Het wordt nog eens tijd voor een reeksje FWYH. Ik lanceerde al eens zo'n reeks een goeie 4 jaar geleden, en vond dat het nu ook weer hoog tijd werd om wat rondslingerende projecten af te werken. Bij deze el número uno van deze tweede reeks: mijn Suzanne.


Eigenlijk speel ik al meteen een beetje vals. Ik werkte mijn Suzanne al een paar maanden geleden af, maar legde hem aan de kant, in een hoekje van mijn naaikamer. Niet overtuigd. Totaal niet. Ik vind de stof van Editex heel erg mooi, maar de combinatie met de muntgroene tricot gaf me een soort van peignoir-gevoel. Ook Meneer Piepow fronste zijn wenkbrauwen en vroeg "wat voor gekke jas" ik nu gemaakt had. Soit. Een misbaksel, dus.


Tot ik hem nu dus, uiteindelijk, nog eens uit zijn vergeethoekje haalde, en aanpaste op kledij die er enigszins bij zou moeten passen. Ik weet het niet zo goed. Meneer Piepow vindt dat ik hem maar eens gewoon moet dragen, en dan kijken wat de reacties zijn - haha, alsof iemand het me ronduit in mijn gezicht zal zeggen als ze vinden dat het op niets trekt. 


Maar anderzijds heeft hij wel een punt. Ik zál hem gewoon eens aandoen, niet om te horen wat de reacties zijn, maar wel om te ondervinden hoe ik mij erin voel. En dan wordt het een creatie-die-gewoon-in-de-kast-blijft-liggen, of juist een creatie-die-de-binnenkant-van-de-kast-niet-veel-zal-zien. 

To be continued!!

Stof: Editex, gekocht bij Julija's shop
Patroon: Suzanne - Compagnie M.

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2016
In (gekocht en gekregen): 19
Uit (verwerkt en verkocht): 27
BewarenBewaren

15 opmerkingen:

 1. Mor alli, ik vind hem heel mooi hoor! Zou hem zo dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Das anders de eerste die ik erg mooi vind! En je bent zo mooi slank, je kunt het hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Precies wat MultiVroon zegt! Eén van de mooiste die ik tot nu toe zag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan hem zeker aandoen maar misschien was hij toch nog net meer je dat geweest als je de slecht kant van de stof had gebruikt voor de zakken. Maar ik kan nu niet goed zien hoe de slechte kant van de stof er uitziet. Misschien is er niet voor geschikt. Maar je kan hem gerust dragen, het model en de lengte staan jou zeker goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, de achterkant was daar niet geschikt voor, jammer genoeg. En over de combinatie blijf ik nog steeds twijfelen...

   Verwijderen
  2. Dat was ook mijn eerste gedacht. Ik maakte ook een Suzanne in een zeer gelijkaardig stofje - ik denk het zwarte van dezelfde reeks. Daar gebruikte ik gewoon de achterkant als contrast.

   Verwijderen
 5. Supermooi, dat lang model, past je perfect! Ik heb dat ook eens gehad met een gehaakte trui, ik leek wel een Michelin bolleke van boven de 120kg.... Het garen kreeg toen een nieuw leven! Hahaha
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind hem anders wel mooi, misschien nog een kleedje maken voor erbij? Groetjes, Inge.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind hem wel mooi, maar ben hoe langer hoe meer ervan overtuigd dat Susanne ook bij mij eerder een voor-thuis-vest zal worden, ik heb dat met alle exemplaren die ik zie. Met de combinatie op zich vind ik niks mis, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar allez! Zeker dragen hoor! Ik zie het wel eerder op een donkerblauwe jeans met een witte top of zo. Of zelfs een fel kleurtje. Ik zou het niet te pastellerig maken :-). Maar dus: aandoen! En als ik er u mee zie, dan krijgt ge een compliment, ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind hem goed te doen .... maar wat mij vooral opvalt : zo lang dat dat uitvalt bij jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha, ha, grappig en herkenbaar. Het rare is dat ik soms ook na enkele maanden toch nog liefde begin te voelen voor die misbaksels. Ik vind hem ok, misschien ook niet top, maar ik zou hem alleszins veel thuis op mijn comfy thuis-dagen dragen! En ja, zelfs ook eens buiten huis, wedden dat je wel complimenten krijgt.
  Note: ik vind de opmerking van de man wel heel lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zeker aandoen! Ik ben fan van de kleur en het basisstofke. Heel schoon! Ziet er comfy uit, komt zeker goed.

  BeantwoordenVerwijderen