donderdag 24 oktober 2013

So you think you can...

... adapt a pattern?

*zucht*

Ik wilde een broekje maken voor Lilith. Skinny model, want madame wil tegenwoordig alleen nog broeken in haar botjes (want aja, als ze die botjes onder haar broek steekt, dan zien de andere kindjes en de juf niet dat ze botjes heeft, "é mama?"). In een Knippie vond ik een tof skinny modelletje, maar een heupmodel, en dat zie ik haar nog niet dragen. Dus verhoogde ik het, op aangeven van mijn naailerares, naar een skinny mét hoge taille.
Mooie mosterdgele elastische gabardine van bij de Stoffenkamer (heerlijke stof voor een broekje), voor de tegenzak en de binnentailleband contrasterende stof, en naaien maar! Toen het af was, kon ik er bijna verliefd op worden, want al zeg ik het zelf, 't is echt heel tof.

Maar dan...


Op de foto kun je het al zien: er is gewoon te veel broek. Veel te veel. We hebben hem te veel verhoogd, of het is totaal geen model voor Lilith, of ik zou het niet weten, maar hij past haar niet. To-taal niet. Vooraan zit ze echt met een hoop geblubber van stof - tenzij als we hem belachelijk hoog optrekken, zoals op de foto. De zakken staan ook veel te wijd open. Ach, ik weet het niet, maar het is simpelweg mislukt.

Balen, echt. Ik was er zó blij mee. En op sommige foto's ziet het er zelfs nog min of meer ok uit...But who am I kidding? De broek is niet draagbaar.

Dus nu op zoek naar een nieuw model. Iemand een tip voor een skinny broekje voor een vierjarige?


17 opmerkingen:

 1. Hmm, zou ze er niet gewoon ingroeien? Volgend jaar zeker nog eens passen! Hij is wel tof!

  En heb geen tip, sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou eerst nog wat proberen nu bij de zijnaden en beennaden hem in te nemen? En de stof aan de binnenkant gewoon laten zitten als het niet stoort, is het dan later te klein, kan je de naad terug losmaken.

  Allee, dat is toch hoe deze foefelaar het zou doen :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho, het teveel aan stof zit hem echt in de hoogte en niet in de breedte. Dus dat los ik niet op met naden innemen, vrees ik...

   Verwijderen
 3. ik heb dat ook voor gehad, en ik vermoed met datzelfde model van broek aan het zicht te zien :) zijn de zakken op de poep zo wat 'hartvormig' gestikt??
  Hier ook compleet nie draagbaar en ze is er ook nooit ingegroeid, er zat gewoon een abnormaal hoeveelheid stof vanvoor! jammer!
  En ik had die ook in zo wa oker-mosterd gemaakt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De zakjes op de poep zijn rond, dus misschien toch niet hetzelfde model dan. Ik zie er haar ook niet ingroeien eigenlijk. Maar ik heb het waarschijnlijk zelf gezocht, door het model te willen aanpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maakte vorige winter voor Leonie dit: http://issews.blogspot.be/2013/01/restjes.html uit de knippîe nr 1 van 2012. Alleen weet ik niet vanaf welke maat dit patroon start, ik denk 104. Ik maak ook altijd 1 maatje kleiner in de breedte dan in de lengte.
  Nu heeft ze vanvoor als ze gaat zitten ook wel een beetje een poefje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb deze: http://www.peekaboopatternshop.com/product/skinny-jeans-12-mos-10-years-and-18-doll als je wil stuur ik hem door.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knip de tailleband af, knip een deel evenwijdig af en zet weer aan. Ik geloof dat Knippie een beetje gemist heeft met voor-en achterpand, zou het niet? 3 jaar of wat geleden maakte ik voor Seppe ook eens een broekje van Knippie, paste toen ook helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik maak voor mijn jongens van vier graag de Pencil Stripe uit Homemade Mini Couture, dit is ook een heerlijk smal modelletje, misschien kan dit ook wel voor een stoer meisje? Aan de 'poepnaad' heb ik er zelfs nog een centimeter afgehaald want anders poft ze daar te veel, mijn jongens hebben namelijk echt géén gat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, dat wilde ik ook nog toevoegen, deze gezien?
   http://spiegelstiksels.blogspot.nl/2013/10/kcw-de-broek-met-de-uilen.html

   Verwijderen
  2. Ja, ik had de post net gezien! Ik ga toch dat boek eens moeten aanschaffen, heb het nog niet liggen.

   Verwijderen
 9. Hier al een paar keer uit Ottobre 1/2013 de Lindy Hop gemaakt. Valt super...Achteraan zet ik altijd nog een rekkertje in. Start bij maat 110.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ze zit valt het mee...dus...'Lilithje...zitten blijven, zegt mama!!!!"

  Just kidding!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer zeg, het ziet er inderdaad een tof broekske met veel werk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lol, het zag er zo schoon uit... jammer dat het niet 'draagbaar' is. Mijn khadetje past ook niet in een skinny zunne, ze heeft daar echt niet de buik/poep voor. Als ik een ultiem model mocht vinden, laat ik het zeker weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Succes, met al die tips hierboven wordt de volgende zeker een hit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik maakte deze broek: https://www.etsy.com/listing/123231003/hosh-pants-pdf-digital-sewing-pattern
  uit dezelfde stof als jij (heerlijke stof hé)
  Hier heeft mijn dochter ze aan: http://donckerland.blogspot.be/2013/10/kcw-dag6.html
  ik heb ze een beetje smaller gemaakt aan de bovenkant; de rekker moet anders heel hard aangetrokken worden en dat is niet zo mooi..

  BeantwoordenVerwijderen