zondag 25 januari 2015

Vogelkleedje

Ik heb duidelijk een zwak voor vogelstofjes. Ik verwerkte er al veel, ben er nog mee bezig en in de kast liggen er nog wel een aantal te wachten. Onze gevederde vrienden doen het goed ten huize Piepow - allé, 't is te zeggen, zolang ze zich op een stofje vertonen.

Het vogelkleedje dat ik vorig jaar voor Lilith maakte, is te klein geworden, tot groot verdriet. Toen ik haar liet zien welke vogelstofjes ik nog liggen had (want ja, tuurlijk, de vervanger moest ook weer met vogeltjes zijn), bleek de keuze heel gemakkelijk.

Ik koos ervoor om het bovenstukje van Lotta te gebruiken, maar zonder de halsuitsnijding voor de flapjes. Vorig jaar maakte ik twee Lotta's voor Lilith, en die pasten haar perfect, maar deze keer ging ik toch de mist in. Het bovenstuk is te wijd aan haar borst, de armsgaten staan open en verlenen net iets te veel inkijk. Ik herken er echt het model van vorig jaar niet in, terwijl ik gewoon een maatje groter maakte.


Een beetje gekke pose, maar dit is de enige
foto waarop het probleem enigszins te zien is...

Misschien is dit patroon niet bedoeld om het zonder de flapjes te maken? Probeerden jullie dit ook al uit - met of zonder succes?

Jammer, o zo jammer, want de kleuren van het stofje staan haar goed. Ze zal het kleedje sowieso wel willen dragen, ik hoop het met een longsleeve eronder toch enigszins draagbaar te kunnen maken... Volgende zomer probeer ik het patroon opnieuw, mét flapjes - en dan maar hopen dat het wel past).


Ernest wilde ook meedoen aan de shoot, en wilde van geen wijken weten. Zodra we samen aan iets bezig zijn, komt hij zo snel hij kan aangekropen (aangeslopen, eigenlijk, om precies te zijn) en dringt hij zo hard aan tot we toegeven :-)


15 opmerkingen:

 1. Hee, jammer idd. Het lijkt gewoon wat te groot van boven? Is t niet wat te verbeteren met twee kleine neepjes bij de armen?

  Verder toch leuk hoor, zeker als ze gewoon staat ;) en de rok en het broertje zijn top :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, jammer idd. Het lijkt gewoon wat te groot van boven? Is t niet wat te verbeteren met twee kleine neepjes bij de armen?

  Verder toch leuk hoor, zeker als ze gewoon staat ;) en de rok en het broertje zijn top :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie wat ge wilt zeggen maar ge moogt u er nie op focussen want t is een schoon kleedje jong! Nie moeilijk dat ge Ernest nie kunt weigeren a neje me die smile! Ernest is de max (ja ik ben zot van zijne naam he)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de fotootjes is het probleem niet onmiddellijk zichtbaar. Een passend truitje eronder zal veel goedmaken, denk ik. Het is nochtans een prachtige jurk in prachtige tinten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die foto's van broer en zus samen zijn echt de Max. Ik zie idd wat je bedoelt met de armsgaten. Lijkt me straf dat dat aan het weglaten van de flapjes te wijten is...maar een oplossing weet ik ook niet direct. Wel toffe stof, tof rokdeel, dus geen kar die daarnaar kijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n toffe foto van hun beiden ! (jammer genoeg kan ik je niet helpen met het lotta-jurkje ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel schoon stofke. Ik heb de lotta ook al gemaakt zonder flapjes en dat was hier geen probleem. Maar als je het niet weet, valt het volgens mij niet op hoor. Veel aandoen zou ik zeggen wat ze staat er zo mooi mee. Zo'n leuke foto's. Een Ernest om op te eten en de zorgzame blik van grote zus;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kun je het jurkje niet nog wat innemen bij de armen (dat moet ik bij Hade doen om het mooi passend te maken, anders kan haar buikje er niet in). Los van het probleem dat ik niet zo super goed zie op de foto, is het een schoon jurkje! Nog meer van dat vogelgerief alstemblief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb nog geen Lotta boven stukje gebruikt, dus wat dat betreft ben ik geen hulp, maar ik wilde wel even laten weten dat ik het een heel mooi jurkje vind. De kleuren staan haar heel mooi en ook het vestje kleurt en super bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Reacties
  1. Ik zou er gewoon een shirt onder doen, voor je probleem ;)

   Verwijderen
 11. dat ziet er best draagbaar uit ze van hier gezien :) Het is daar precies ook wel grote broer-zus liefde :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar als je het nu niet zou weten? En dan zouden ze in de winkel zeggen dat daar een longsleeve onder hoort ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik naaide er een tijdje terug een zonder flapjes, maar had daar geen problemen mee. Mss idd zoals reeds voorgesteld een shirt er onder doen, al vind ik het op de foto eigenlijk wel meevallen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi kleedje in een prachtig stofje! Ik vind dat het niet heel erg opvalt!

  BeantwoordenVerwijderen