dinsdag 29 januari 2019

Twinning

Net als in mijn vorige post presenteer ik jullie ook hier weer een naaisel waar niet al te veel woorden aan vuil gemaakt moeten worden. Nog een sweater voor dat kereltje van ons, deze keer volgens het Roccopatroon van Zonen09.De broek van dit patroon valt voor hem veel te wijd, maar bij de sweater valt dit gelukkig veel beter mee. Ik maakte maat 104 en kortte enkel de mouwen met twee cm in, verder volgde ik gewoon het patroon.

Voor de fotoshoot trok zus haar giraffenkleedje aan, en we namen er deze keer echt de tijd voor.En ook dit is leven met een kind met Down. Blokkeren, zonder dat we begrijpen waarom. Beeld zonder klank, op een hoopje op de grond, zoals hier, of even goed op zijn buik in de zetel, ergens in de hoek (letterlijk) of gewoon rechtstaand, hoofdje naar beneden. Hij kijkt nog wel, maar wil eigenlijk niet zien. Wachten en geduld hebben zijn dan de sleutelwoorden, en stilletjes proberen om hem weer mee te krijgen, letterlijk en figuurlijk, vaak.


Gelukkig lukt ons dat meestal ook wel. We groeien telkens een beetje mee met hem, en we komen er wel, al is het geregeld met veel vallen en opstaan. En geef toe, als je hem zo ziet liggen, dan wil je hem toch eigenlijk gewoon vastpakken en doodknuffelen? Hoe moeilijk het ook soms is, onze liefde voor dit ventje is onbeschrijflijk groot.

------------------------------------------------------------------
Patroon: Mitch Sweater uit La Maison Victor
Stof: Gummy Bear Alpenfleece, gekocht bij Stof op Zolder

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2019
In (gekocht en gekregen): 4
Uit (verwerkt en verkocht): 35 opmerkingen: