donderdag 15 september 2011

Omkeerbaar jasje voor Lilith

Het was hier dat ik het jasje zag, en meteen besloot dat ik er zo eentje voor Lilith wilde maken. Zo schattig, dat jasje! Ik bestelde het patroon, en vroeg Missy N. of ze het zou zien zitten wat meer uitleg te geven bij het omkeerbaar maken, want dat zag ik mezelf nog niet direct uitdokteren.

Al een chance dat haar zeer duidelijke handleiding verscheen net op het moment dat ik aan het kritieke punt van het jasje aangekomen was, of ik zou mijn enthousiasme niet meer kunnen bedwingen hebben en, bijgevolg, het jasje verprutst hebben door het toch zelf uit te zoeken. Maar echt, met die handleiding lukt dat geweldig goed, dus een zeer dikke merci gaat van mij naar Missy N.! Het is me dus nog gelukt ook, dat omkeerbaar maken.
Nu, dat enthousiasme dus. Dat werd serieus getemperd door het begin van een nieuw schooljaar. Naaitijd = quasi nihil de voorbije weken. Het jasje werd plotsklaps een langetermijnproject, en ik kreeg het pas begin deze week klaar. Maar ik ben er blij mee!

De mouwen zijn te lang, maar dat vind ik geweldig, want nu kan ik ze wat omslaan en zo komt wat van de binnenstof piepen.


Tijdens het maken was ik ervan overtuigd dat we hier vooral de oranje kant langsbuiten zouden dragen. Die bruine kant vond ik zo dof.Maar toen de knopen er eindelijk aanhingen, vond ik die bruine kant met die drie oranje knopen toch ook wel heel tof! Ik vind het moeilijk kiezen... Op haar jeansbroekje vind ik de oranje kant beter, en het zal, denk ik, de rest van haar outfit zijn die bepaalt welke kant we langsbuiten doen. Ik kan moeilijk kiezen welke kant ik mooier vind!
Het jasje is nog redelijk ruim (ik maakte een 3T terwijl Lilith nog 2 moet worden), maar ik denk dat een 2T nu al redelijk nipt geweest zou zijn. Er moet ook nog een dikkere trui onderkunnen, en dat zal nu zeker geen probleem zijn!

Een projectje afgewerkt dus, en nieuwe in de pijplijn. Gisteren begonnen mijn naailessen opnieuw, dus ik heb sowieso elke week 3u de tijd om te naaien! Een tricotrok voor mezelf, een tricotrokje voor Lilith (met boordstof, zo leer ik dat eindelijk ook eens gebruiken) en een kleedje voor Lilith zijn de eerste dingen die op het programma staan. To be continued!

18 opmerkingen:

 1. Dat bruin met dat oranje ! Super gewoonweg ! Knap gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, het is echt heel mooi geworden! Ik vind zowel de bruine als oranje kant tof. Handig hè, zo'n omkeerbaar jasje, dan kan je kiezen ;-). Ben blij dat ik je heb kunnen helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig jasje! Ze staat er beeldig mee! En een heel schoon stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel schoon stofke, patroontje & kleine meid, super schattig staat het haar! groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, echt goed gedaan! Ik vind beide kanten mooi, met een lichte voorkeur voor het oranje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi, beide kanten zijn tof! Het staat haar echt goed

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi, knappe kleurencombinaties.... 't Enige waar ik een beetje mijn twijfels over heb is over de nogal ruime halsopening : ik vind het een beetje een nadeel dat ze er, in de koude periodes altijd ene sjaal zal moeten onder aan doen. Eens ze naar school gaan, komen ze meer zonder muts en/of sjaal naar huis of wel en dan is die opening toch wel hele ruim

  BeantwoordenVerwijderen
 8. allebei de kanten mooi, maar die oranje doet het hem wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey, ik heb je getagd: http://vanleentje.blogspot.com/2011/09/getagd.html. Het zou fijn zijn als je meedeed, en anders: mijn excuses!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Leentje, leuk dat je me getagd hebt, ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. héél mooi! het patroon is al gekocht, de stof ook, de uitleg al eens doorlopen, binnenkort waag ik me er (samen met mn schoonzus) ook aan! als het lukt, vind je dan ook mooie foto's op mijn blog! jouw creatie hier is in alle geval méér dan geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is echt een zeer mooi jasje!! Prachtige kleuren ook trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhh ik wil ook zo'n jasje voor mein kleine meid, super mooi!
  Moet er nog wel heeeeeel veel voor oefenen, gaat mij niet lukken vrees ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. MamaMaai: de handleiding is echt heel duidelijk hoor! En met de uitleg van MissyN. erbij is het ook niet meer zo moeilijk om het omkeerbaar te maken. Gewoon proberen!

  BeantwoordenVerwijderen