dinsdag 30 augustus 2011

Klaar voor het nieuwe schooljaar!

Toen mama Polkadot deze prachtige agenda postte, leek het schooljaar nog miiiiijjjjjlenver weg. En dat was het toen eigenlijk ook nog. Ik liet in een reactie weten dat ik de agenda geweldig vond, en dat ik er bijpassende puntenlijsten en een klasagenda bij zou maken. En ik meende dat nog ook!

Nu staat het schooljaar voor de deur. Het komt nog net niet binnen, maar het scheelt niet veel meer. Een 120-tal leerlingen worden het komende schooljaar door mij slimmer gemaakt / verveeld / op hun zenuwen gewerkt / geamuseerd / ... (schrappen wat niet past).

Met de agenda zelf ga ik u niet vervelen. Die kunt u met veel oooo's en aaaa's gaan bewonderen bij mama Polkadot zelf.  Ik ben er haar geweldig dankbaar voor!


Ik was al lang op zoek naar een reden om eindelijk ook die "madammenkopjes"-stof aan te schaffen, en bij deze was die reden gevonden! Op Etsy vond ik hier en daar nog een halve yard, en ik vond er gelukkig ook een bijpassend stofje bij voor de binnenkant. Ik ben blij met de combinatie!Voor de voor- en achterkanten kocht ik dik, stevig karton. Ik streek er Vlieseline H640 (wattine) op voor het volume, en overtrok dit daarna met de stofjes. Ik was er dan nog graag met een zigzagsteek over gegaan om de stofjes nog wat meer te fixeren, maar met dat dikke karton zou dat gegarandeerd voor gebroken naalden zorgen. Hopen dus dat die lijm zijn werk blijft doen. 

Ik maakte puntenlijsten en lesagenda's. Die zitten samen en gaan dagelijks mee op en af naar school. Alles bij de hand, het lijkt me handig maar ik zal wel snel merken of dat ook werkelijk zo is.

Ik maakte alles in Word. Ik kan absoluut niet werken met eender welke grafische software, dus dit leek me het simpelst. Ik downloadde hetzelfde lettertype als dat in de agenda, en voor de kopjes nog een ander dat ik wel leuk vind. Het lijkt alsof de letters aan het papier genaaid zijn, past perfect bij mijn nog redelijk jonge liefde voor het naaien!

De puntenlijsten drukte ik af op dik wit papier (vandaar het bol-staan van het papier, maar dat zal wel overgaan eens dat ding in mijn boekentas geduwd zit), de lesagenda's op gewoon geruit cursuspapier. Op de onderste foto is te zien dat de voorkant wat doordrukt naar de achterkant, maar dat valt al met al nog mee.

Ik ben er klaar voor, dus. Laat ze maar komen, de komende 10 maanden!

10 opmerkingen:

 1. Heel mooi! En een prachtig stofje heb je voor dit projectje uitgekozen...
  Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent er inderdaad klaar voor! en die stof is fantastisch hé! Ik zocht er ook al een tijd een bestemming voor, en sinds gisteren weet ik het... wordt verolgd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaw zeg en een lesagenda en al!! Knap!
  Ik wou de agenda ook maken maar ben er niet meer toe gekomen, nieuwe klas dus veel werk voor het nieuwe schooljaar! Dan maar een HEMAatje gepimpt =)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel stijlvol!!! groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je gaat inderdaad op heel wat bewondering mogen rekenen van je studenten !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel mooie agenda! Zo ééntje zou ik zelf ook wel willen!

  BeantwoordenVerwijderen